sunnuntai 1. helmikuuta 2015

Pohjarempattu huone

No joo. Musa-/vierashuone siitä nyt sitten tulee. Joudutaan taas pyörittelemään olohuoneessa (ja muuallakin) huonekaluja sinne sun tänne, että mahdutaan sekaan, mutta c´est la vie!


Huoneen seinät ovat nyt pohjamaalattu, vain tapettia vailla. Ja siitähän se riemu repesi, kun tajusin, että turhaan annan vanhojen suomalaistapettien valikoiman rajoittaa mielikuvitusta: on sitä osattu muuallakin! Eli nyt on vielä isompi urakka löytää just meille sopiva seinäpaperi, mutta kyllä se sieltä jostain putkahtaa... Katotaanpa vaan, niin päädyn kuitenkin lopulta Ritola&Pihlgrenin tapettiin ja vielä johonkin semmoseen, jota on jo joka kodossa. Mutta erikoisuudentavoitteluhan on ihan hölmöä hommaa, jos jostain tykkää niin sitten tykkää! Ja pönttöuunin väritys riippuu sitten taas tapettivalinnasta. Vielä mä ehdin jossain välissä senkin asian miettimään valmiiksi...

Kattoon laitettiin kuultovahattu kuusipaneeli, jonka voi joskus halutessaan sutaista peittävän valkoiseksi. Samaa matskua on meillä yläkerrassakin, ja jotenkin se puiden syiden näkyminen tuo kivaa vaihtelua kattoon ja sävykin on pehmeämpi kuin jos se olisi kokonaan valkoinen. Tähän ratkaisuun päädyin viime viikolla, kun nukutin Poikasen päiväunilleen ja tuijottelin samalla kattoon :) Lattian värityksessä päädyin taas valkoiseen kaoliinin sävyyn, jota meillä on jo keittiössä. Ajatus hiilenmustasta lattiasta kiehtoi meitä molempia, mutta koska huoneeseen tulevat huonekalut ovat pääosin tummahkoja, niin ajattelin, että vaalea lattia toimii lopulta paremmin. Ja tuohan se kivaa jatkumoa keittiön puolelta katsottuna. Tässä kuvaa "uudesta" huoneesta keittiöön päin.


Ja sitten niin, että pöytä on vähän siivotumman näkönen, kröhöm... Kukkia ja ilmapalloja on tietysti sen vuoksi, että meillä on lopultakin juhlittu!


Eilinen meni todellakin juhliessa (lopultakin) Poikasen täysiä vuosia ja juhlinta jatkui tänäänkin, kun saatiin vielä yhdet kummit kylään. Poikanen on nyt nauttinut täysin rinnoin juhlakaluna olemisesta, kun se muutama viikko sitten jäi sairastamisen vuoksi väliin :) Villi veikkaus muuten on, että Poikasta ei haittaa keskeneräinen ja kalustamaton huone niin kauan kun siellä on runsaasti ilmapalloja ja tilaa hillua!


Että tämmöstä tässä talossa ja näissä huoneissa on touhuttu. Etenee, etenee :) Energistä viikkoa kaikille ja uusille lukijoille ihan tosi lämpimästi tervetuloa tähän taloon ja näihin huoneisiin!
Terkuin Eija

3 kommenttia:

Villakaardemumma kirjoitti...

Ihania värejä näissä kuvissa! Tuli jotenkin kesäinen olo.

Kirsikka kirjoitti...

Mä oon tykännyt noista Ritolan ja Pihlgrenin tapeteista jo kauan. Tein joskus 14 sitten niistä lehtijutun, ja haaveilin, että saisin niitä omaan kotiin. Ekaan omaan kotiin Kiurujen yötä tulikin ja tulee varmaan tähän uuteenkin jotain niiltä, joten tosiaan viis siitä, onko niitä muutamalla muullakin, pääasia, että itse tykkää! Tosin Sandbergillakin on aika hyviä kilpailijoita noille! ;)
Aivan ihania värejä kuvissa ja huoneesta tulee varmasti hieno.

Eija/Tässätalossa kirjoitti...

Kiitos Villa Kardemumma, mulla on jo kovasti kevättä rinnassa ja nuo värit jotenkin sopi mielialaan :)

Kirsikka, Kiurujen yö on hieno tapetti kyllä, vaikka itse tykkään enemmän Ken kiuruista kauneimmasta (jota meillä on eteisessä). Täytyy tsekata nuo Sandbergin vaihtoehdot myös, kiitos vinkistä (ja luottamuksesta, että huoneesta tulee hieno) ;)