torstai 22. tammikuuta 2015

Ruokailuhuone or not ruokailuhuone?

Siinäpä kysymys purtavaksi.

Kävi nimittäin niin, että kun nyt vihdoin ja viimein aloittelimme ruokailuhuoneen remonttia ja siirsimme huonekaluja pääosin olohuoneen puolelle, niin se saamarin pöytäryhmä näyttäisi sittenkin mahtuvan ihan hyvin olohuoneen takaosaan! AAARRRGGH!

Olohuone on siis kaksiosainen, kun siitä on seinää kaadettu välistä. Täällä (klik!) näkyy ainakin kuva olkkarista, josta pääsee kärrylle huoneen mallista. Alkuperäinen suunnitelma seinää kaadettaessa olikin nimenomaan se, että saadaan ruokailutila ja olohuone yhdistettyä yhdeksi kokonaisuudeksi, kuitenkin niin, että toiminnot ovat omilla puolillaan pitkänmallista huonetta. Aiemmin syksyllä mittailtiin ruokaryhmän mittoja ja Joku (tuskin minä sentään?!?) sai ylös sellaisia lukemia, että todettiin ryhmän olevan liian iso huoneeseen. Joten päätettiin, että nyt remontoitava huone, joka on tähän asti toiminut ruokailuhuoneena, muutetaan remontilla ruokaSALIKSI.

Mutta eikös olisikin järkevämpää pitäytyä alkuperäisessä suunnitelmassa, kun se nyt näyttäisikin mahdolliselta? Jäisi nimittäin yksi huone "ylimääräistä" eli sinne voitaisiin tehdä vieras/musahuone (kun se yläkerran musahuone on nyt Poikasen huoneena).

Mutta mutta. Tämä ratkaisu vaikuttaisi siihen, että mun aiemmat tapettimietinnät meneekin ihan uusiksi! APUA!

Remontti on siis jo hyvässä vauhdissa ja pitäisi varmaan tilata tapeteista jo kiirusti näytepaloja. Mutta kun minä olen ystäväpiirissä tunnettu jahkailija, niin en osaa päättää mitä tehdä... Ruokailuhuone or not? Musahuone? Vierashuone? Blääh.

No mutta, tässä kuvia huoneesta, ennen kuin Tommi siellä aloitteli huhkimaan.
No ja se tapetti, sitten kun johonkin päädyn. Tuleeko joka seinälle vai yhdelle vaan? Huone on aika haastava, kun siellä on kaksi oviaukkoa (keittiöön ja olohuoneeseen) ja kaksi ikkunaa. Kaikki siis eri seinillä. On vaikeaa valita mikä seinä olisi tehosteseinä. Ja tehosteseinätkin on kuulemma jo pois muodista, pitäisi trendin mukaan tapetoida koko huone! Mutta onneksi ei olla ennenkään ratsastettu trendien aallonharjalla, joten saapi edes sen puolesta valita miten itseä huvittaa :) Tommi löysi tämmöistä tapettia parin tapettikerroksen alta:


Tässä kuvassa on kyllä vähän väärä sävy, oikeasti se tapetti oli sellainen savunharmahtava. Mutta ihan huisi kuosi, eller hur? Ihan erilaista mitä olin suunnitellut ruokahuoneeseen, mutta eikös jotain tämäntyyppistä voisi laittaa musa/vierashuoneeseen?

Ruskeankukertavan muovimaton alta löytyi odotetusti suht hyväkuntoinen lautalattia:


Eli vähän hiontaa ja maali pintaan ja se on siinä. Ei aleta purkamaan ja lisäämään eristeitä. Villasukkaa jalkaan vaan :) Mutta minkä värinen maali sitten laitetaan? Keittiössä on valkoinen kaoliinin sävy, mutta mustakin lattia olisi ihana! Puhumattakaan vaaleanpunaisesta... Ai niin, se ei käy. Pöh.

Hirvee kuhina käy mun päässä (toivottavasti siellä ei oo täitä).

Terkuin Eija

P.s. Hirveen mielelläni kuuntelen ideoita :)

7 kommenttia:

Merja kirjoitti...

Ei ruokasalille, kun kerran olkkarin toiseen päähän mahtuu. Ne kaksi asiaa menee hyvin yhdessä. Vieras- ja/tai musahuone sen sijaan on mukava olla erillinen tilansa.
Julkiset tilat kuuluu sisustaa yleisen mielipiteen mukaan, kotona kukin oman makunsa mukaisesti.
Tapettilöytö näyttää mielenkiintoiselle, myös toisen värisenä. Musta lattia vois olla jännä.

Eija/Tässätalossa kirjoitti...

Kiitos Merja mielipiteestä! Tuohon suuntaan minäkin alan kallistumaan. Musta lattia ois kyllä ihana, mutta ilmeisesti siinä näkyy kaikenmaailman pölypallerot inhottavan hyvin... Mun siivousinnolla se on vähän huono juttu :) Ja riippuuhan se lattian värikin nyt siitä tapetista, joka menee uudestaan mietintään. Hmm!

Anonyymi kirjoitti...

Heips!

Törmäsin pitkästä pitkästä aikaa tänne! :)

Kuules.. Silloin ku mainitsit, että se pöytä ei mahu fiksusti sihen olkkarin perähuoneeseen, niin mä vähä epäröin.. ;) Mutta ehottomasti se pöytä siihen huoneeseen ja siitä toisesta huoneesta se musakauttamikäliehuone. On hyvä!

Olipa kiva, kun eksyin tänne. Mukava lukea ees näin virtuaalisesti sun kuulumisia, jospa vaikka piakkoin näkisimmekin livesti. Mulla on kahen vkon päästä loma, jospa silloin?! :)

KIKI

Algodão Tão Doce kirjoitti...

Amei conhecer o seu blog, já fiquei por aqui!!!Achei maravilhoso!!!
Visite-me:http://algodaotaodoce.blogspot.com.br/
Siga-me e pegue o meu selinho!!!

Obrigada.

Beijos Marie.

Eija/Tässätalossa kirjoitti...

Kiki, kiva kun kävit taas näin virtuaalisesti tässä talossa :) Joo nyt kyllä ehdottomasti on PAKKO nähdä ihan oikeesti!

Tommi tuossa huohottaa niskaan ja vaatii jo päättämään lattian väriä ja seinien tapettia jne. jne. Mutta kun en mää oo vielä yhtään ehtiny miettiä, kun tuo huonehomma meni nyt erilailla ku suunniteltiin. Iik :D

Hyvä Mieli kirjoitti...

Musahuone kuullostaa mukavalta! Ja kuinka hauska tapetti sieltä alta paljastuikaan. Hämmästyttävän kivoja tapetteja on ennen ollut;)

Eija/Tässätalossa kirjoitti...

Juu ja tuo kuva ei kyllä tee olleenkaan oikeutta sille tapetille, se oli tosi kiva! Jotain samantyyppistä olis kiva laittaa musahuoneeseenkin :)