tiistai 7. syyskuuta 2010

Sointula

Viikonloppuna vietimme talomme nimenantojuhlaa ystävien seurassa. Talovanhuksemme nimettiin Sointulaksi. Meillä soi usein musiikki joko radiosta/netistä/levysoittimesta/itsetuotettuna, joten ajattelimme nimen kuvastavan meitä ja meidän sulosointuista (*) musisointia. Riitasointuja meillä ei toivottavasti kuulla usein...


Kylpyhuone- ja vessaremontin alkamista siis odotellaan, nyt kun juhlat ovat ohi ja vieraat lähteneet... Tarkoittanee siis sitä, että vessassa käydään kohtapuoliin ulkohuussissa ja suihkussa kuntosalilla tai sitten lämmitetään joka ilta sauna ja vesipata. Ystäviemme poika opiskelee sattumoisin putkimieheksi, ja hän itse oli saanut idean tehdä koulunsa lopputyö meidän talon putkituksista, joten näillä näkymin saamme tutun kaverin tekemään meille putkityöt (**) ja koulu ottaa vastuun työmaan tarkastuksesta. Ei paha.


Tässä kuva yläkerran vessasta tällä hetkellä:
Jotain tarttis varmaan tehdä... Ja onhan siellä tehtykin, kun kalusteitakaan ei enää ole. Lattialämmityssysteemin teko siellä on alkamaisillaan. Tommin pikkusiskon mies on sähköinsinööri (***), joten sitä kautta ollaan saatu erittäin edullisesti sähkö- yms. tavaraa. Viikonloppuna esimerkiksi auton takakontista löytyi muutama uusi sähköpatteri sekä lattialämmityskaapeleita :)


Alakerran "kodinhoitoTILAssa" (****) näyttää nyt tältä:
Seinään on puhkaistu kolo uutta lämminvesivaraajaa varten. Se tulee yläkertaan menevien portaiden alle, joten se ei syö yhtään tilaa muutenkin pienestä kodinhoitotilastamme (*****).


Ja sitten varsinainen murheenkryyni eli meidän alakerran yhdistetty vessa ja kylpyhuone:
Kuten huomaatte, ihanan sinistä muovimattoa on kiedottu koko tilan ympäri ja lattiaan. Byäääh! Ja mulla ei ole hajuakaan laatoista tai muusta, että minkälaisen kylppärin sitä haluaisi. Eilinenkin päivä kului vanhoja lehtiä ja nettiä selaillen ja inspiraatiota hakien, mutta sitä ei vaan tunnu löytyvän. Kun kylppärin kai pitäisi olla jokseenkin klassinen ja ajaton, mutta silloin se on varmaan myös väritön ja tylsä. Sitten taas jos valitsee jotain ihanaa väriä seiniin/lattiaan, niin ensi vuonna särkee jo silmiä ja harmittaa, että pitikin laittaa pinkkiä laattaa. Vaikeaa! Alemmassa kuvassa muuten vielä se meidän valtavan kokoinen ja kylmää vettä niskaan syytävä lämminvesivaraajamme :) Jokaisen pitkähiuksisen yksilön unelma. Uusi varaajamme odottelee pihavarastossa ja se on kaikeksi onneksi hiukan edeltäjäänsä suurempi...
Ideoita ja vinkkejä kylpyhuoneen suhteen otetaan vastaan. Minkä värinen sun kylpyhuone on?

kyselee Purppura* useimmiten ainakin
** hyvin edullisesti, oletan
*** se on silti hirmu kiva :)
**** kodinhoitohuoneeksi meidän tila on liian pieni
***** joka muuten riittää meille ihan hyvin, kun mun kodinhoito on aika vähäistä

2 kommenttia:

Ansku kirjoitti...

Sointula :) nätti nimi talolle!
Olen meillekkin miettinyt talon nimeä,mutta sopivaa ei ole päähän pälkähtänyt,siihen saakka walkoinen tupa on ihan jees.

Joskus meilläkin edessä kylppäriremppa.Ihan ulkonäkö ja tilasyistä vain.. Minullakaan ei hajua vielä millainen kylppärin kuuluisi olla,mutta jotain vanhaa ja valkoista.

Tuo teidän putkimiesopiskelija on hyvä juttu!mulla mies ite rööriroope :D

Eija/Tässätalossa kirjoitti...

On se hyvä kun on ammattimiehiä talossa ja ystäväpiirissä :) Meillä mies rakentaa työkseen taloja, mutta putkihommat ja sähkötyöt se on ainakin vielä ulkoistanut muille...

Niin ja Walkoinen tupahan on oikein hyvä nimi talolle!