keskiviikko 22. syyskuuta 2010

Hamsteri

Näinä sateisina syyspäivinä on Sointulaa lämmitetty keskimäärin joka toinen päivä. Pari vajaata pesällistä keltaisen kammarin pönttöuunissa ja sama satsi keittiön puuhellassa. Eilen tarkastelin lämpömittaria, kun tein tulet hellaan: keittiön lämpötila nousi puolessa tunnissa liki viidellä asteella. Pönttis taas levittää lämpöään huomattavasti hitaammin, mutta ah, sitäkin kauemmin :) Sähköpatteri on päällä ainoastaan vessassa ja yläkerran makuuhuoneessa. Jos olisin tosi reipas, lämmittäisin makuuhuonettakin elävällä tulella. Noh, pakkasilla sitten!Riihimäen lasipurkki löysi itselleen kaverin anopin kirppikseltä, ja ne saavat nyt yhdessä koristaa hellanpäällistä. Mitä sinä laittaisit niiden sisään?
Viime viikonloppuna heiluttelin maalisutia yläkerran "aulatilassa". Vähän maalarinvalkoista ja turkoosia. Hirveä into olisi ollut sutia myös yläkertaan johtavan portaikon seinät ja itse portaat, mutta koska sähkötyöt ovat vähän vaiheissa, niin säästetään maalaaminen tuonnemmaksi. Sähköjohdot menevät tällä hetkellä siis seinien ja katon pinnassa, joten kunhan johdot saadaan piiloon niin sitten Sointulassa käy taas sutina. Hah. Kuvia laitan sitten kun projekti on valmis.

Alkuviikosta keräsimme loput tomaattisadostamme sisään punastumaan. Osa on jo niin tehnytkin :) Punainen vaaka tomaattien alla löytyi eilen ullakolta, jossa on vielä "muutama" muuttolaatikko purkamatta (*). Dyykkasin vaa´an meidän silloisen taloyhtiön roskiksesta muutama vuosi sitten. En yhtään tykkää punaisesta väristä, eikä vaaka ollut näkösällä silloisessa asunnossamme, mutta tänne Sointulaan tuo vaaka jotenkin sopii. Meillä on muuten molemmilla paha tapa haalia ja säilyttää tavaroita/nippeleitä/näppeleitä, joita ei tule ikinä käytettyä tai joilla ei yksinkertaisesti tee mitään, mutta niinpä vain tämäkin turhake (**) löysi paikkansa vuosien jemmailun jälkeen :)

 


Jemmailun ja löytämisen riemua muillekin hamstereille 
toivottaa Purppura


* vastahan me ollaan kohta 9 kuukautta asuttu täällä
** niin kun se ei taida toimia, tai sitten en vaan osaa käyttää sitä...

P.S. lotta_mari, tervetuloa tähän taloon ja näihin huoneisiin!

4 kommenttia:

marika kirjoitti...

Minäkin hyppään tänne mukaan :) Kiva blogi!!!

Eija/Tässätalossa kirjoitti...

Kiitos Jeppu, kiva kun löysit tänne!

Ansku kirjoitti...

noooo,ehrottomasti tuonne purkkiin voisin laittaa paaaalijon kynttilöitä :)
itse ihastelin kirppiksellä samanmoisia,mutta pyysivät 10-15e kpl -.- ..liikaa mun mielestä.

Eija/Tässätalossa kirjoitti...

No kalliita ne on kyllä :( Viikonloppuna kävin taas parilla kirppiksellä, ja kannettomistakin kappaleista pyydettiin noita hintoja. Höh. Kynttilöitä muuten itsekin ajattelin purkkien sisään, täytyy testata miltä näyttäis...