maanantai 7. joulukuuta 2015

Remppasuunnitelmia Part 268Nyt kun on saatu omat juhlat juhlittua, on ehtinyt miettimään jo vähän tulevaa olohuone-/ruokailutilaremppaa. Mitenkähän sitä tilaa olisi muuten helpoin (ja järkevin) nimittää?? Kyseessä on siis kaksi huonetta, joiden välistä on poistettu osa seinää. On niin kuin olohuoneen puoli ja sitten on ruokailutila. Onko se sitten vaan yksinkertaisesti olohuone? Kertokaapa viisaammat :)

No mutta, tässä näkymä olohuoneen puolelta ruokailutilaan:


Ottakaa (pliis) huomioon, että tämä olohuone/ruokailutila on täysin remppaamatta, eli älkää välittäkö lattian sinivihreästä pinnasta tai muusta. Verhotkin ovat kamalat, mutta ne on nakattu paremman puutteessa näköesteeksi... Seli seli. Joka tapauksessa, mua on alkanut miellyttää tuo keltainen tapettiseinä siinä määrin, että vaikka joskus muinoin (esim. täällä, klik!) haaveilin ruokailutilan seinään vaaleahkoa, hillittyä ja ehkä jopa tyylikästä tapettia, niin tällä hetkellä ajatuksissa pyörii vaan nämä:

PiP Chinese Garden Yellow wallpaper PiP Flowers in the Mix Yellow wallpaper  PiP Chinese Rose Yellow wallpaper

eli Pip Studion Chinese Garden, Flowers in the Mix ja Chinese Rose.

Mitäs luulette, toimisiko? Lattia tulee luultavasti kaoliinin valkoiseksi niin kuin muuallakin alakerrassa ja sivuseinät sitten jollain neutraalilla sävyllä. Semmoinen ongelmahan tässä on myös, että olohuoneen puolelle pitäisi saada joku vastaavanlainen tehosteseinä vastapäätä tuota keltaista seinää...

Tässä kuva vastakkaiselta seinältä vanhasta postauksesta:Tänne suuntaan en sitten keltaista haluakaan (vai haluanko???). Voisiko ajatella tuohon ryijyn taakse seinälle jotain noiden Pip Studion keltaisten värimallien kalvakkaampaa tai sinertävää versiota? Esimerkiksi näitä:

PiP Chinese Garden White wallpaper PiP Chinese Rose White wallpaper PiP Flowers in the Mix Light Blue wallpaper

Meneekö turhan hempukaksi? Vai mitä ihmettä sitä keksisi... Jossain lehdessä oli kyllä kivasti yhdistetty huoneet yhtenäiseksi comboksi sillä, että oli tapetoitu huoneiden pitkittäinen seinä samalla tapetilla. Mutta sitten jotenkin nuo päädyt jäisivät hieman orvoiksi ja ehkä pliisuiksikin...

Että tämmöistä pohdintaa täällä tällä erää. Pikkuhiljaa kypsytellään... Onneksi olen jo vähän ehtinyt jouluakin suunnitella...
Terkuin Eija

P.s. Joko teillä päin on nähty tonttuja? Meillä Poikanen bongasi eräänä päivänä ikkunasta sormen mittaisen tarkkailijatontun :)

11 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Itse laittaisin tuon alimmaisen ensimmäisestä kolmesta keittiöön koska siihen voi helposti yhdistellä eri värejä. Kuvio ei ole liian iso. Pieni pala tapettia on eri asia kuin koko seinä. Jouluinen mietintä vain päälle.

Villakaardemumma kirjoitti...

Hei vaan, meillä puolestaan suunnitellaan keittiöremppaa. Eka arvioija tulee paikalle huomenna ja ennen joulua pyörähtää vielä pari muutakin- jännää! Mulla on selvät kuviot, mitä haluaisin. Saas nähdä, voiko touveita toteuttaa ja jos voi, mihin hintaan...Voi kun olisi sponsori!
Ihanat tapetit olet mietiskellyt. Molemmista ottaisin ykköset. Antaa värien hehkua:)

rautatielaistalo kirjoitti...

Ihanan raikkaita, rohkeita ja värikkäitä tapettivaihtoehtoja <3 Vaikea näistä nostaa mitään yli muiden, kaikki ovat ihania. Jos on hurjan vaikeaa päättää mieluisin, niin suosittelen arvontaa :) Täällä on yksi joka innosta piukeena odottaa millainen valmis huone tulee olemaan. P.S. tuo teidän ryijy on kyllä upea!

Eija/Tässätalossa kirjoitti...

Kiitokset kommenteista anonyymille, Villa Kardemummalle ja rautatieläistalolle! Täytyy koittaa vielä miettiä vaihtoehtoja tapetteihin. Onneksi nyt on vähän enemmän aikaa miettiä kuin musahuoneen tapettia valitessa.

Tsemppiä Villa Kardemumma keittiöremppaan, se on kyllä jänskää kun se on aika kallis remontti eikä ehkä viittis alkaa parin vuoden päästä miettimään uudestaan eli materiaalien pitäis kestää aikaa ja silmien pitäis kestää materiaaleja vuosia :) Ei paineita, tsihih!

Tuosta ryijystä en muuten haluaisi luopua, mutta tuntuu että se rajoittaa jotenkin tapetin valintaa... kääk!

Pilvi kirjoitti...

Minulla ei keltainen seinä särähtänyt silmään yhtään - päinvastoin, kannatan noita tapettivaihtoehtoja siihen, ehdottomasti! Muutenkin ihania kuvia ja herkkiä, kauniita kukka-asetelmia pöydällä… huokaus.

Eija/Tässätalossa kirjoitti...

Kiitos Pilvi kommentista! Tosin piti ihan vilkaista itsekin kuvia tarkemmin, että mitkä ihmeen kukka-asetelmat... Määhän en nimittäin osaa tehdä kukka- tai mitään muutakaan asetelmia, joten nuokin ruokapöydän päädyssä olevat kukat on vaan paikoilleen lätkäisty :D Mutta kiitos ajatuksesta, että se näyttää suunnitellulta, hih! Jotenkin nuo keltaiset tapetit tois mun mielestä pikkuisen jotain särmää tuohon sisustukseen, mutta kuinkahan äkkiä tapettiin kyllästyisi? Hmm...

TainaT kirjoitti...

On kyllä ilosia ja kauniita tapetteja
.Laittaisin tuohon pitkälle seinäll tapetit.
Eiks tuo huone oo tollane suorakaiteen mallinen ja päädyissä tapetti vaan korostais tota huoneen mallia.
No en oo sisustaja kunhan tuli mieleen heittää ajatus.

unna kirjoitti...

Meillä on eteisessä Pip Studion Chinese Rose ja Flowers in the mix olisi rappuihin tulossa :)

Meillä on tuollainen samanlainen olohuone/ruokailutilahuone. Itse päädyin keltaiseen Kiurujen yö -tapettiin. Olen ollut tämän kohta neljä vuotta enemmän kuin tyytyväinen. Suorastaan rakastan sitä. Olohuoneen pää on valkoinen. Siihen en ole tyytyväinen ja se on odottanut remppaa... ja odottaa yhä. Valkoista olen peittänyt niin, että taulunkehyksissä on seinällä Kiurujen yötä kollaasina. Lisäksi meillä on kaappi, jonka ovet on tapetoitu Pip Studion keltaisella Early Bird -tapetilla. Se on Pip Studion ehdoton suosikkini, mutta valitettavasti loppu. Väriä on meillä muutenkin niin paljon, että valkoiset seinät ei kai ole ihan huonot. Valkoinen ei vain minusta ole väri. Pakko saada jotain muuta.

Eija/Tässätalossa kirjoitti...

TainaT, kiitos kommentista! Tuo on just se ongelma, kun huone(et) on suorakaide, että miten se tosiaan kannattaa tehdä. Laittaakko yhtenäinen tapetti pitkälle sivuseinälle vaiko nimenomaan korostaa kahta erillistä tilaa tapetoimalla päädyt reippaasti erilaisilla tapeteilla. Jakaa kyllä mielipiteitä, enkä oo vielä itsekään varma kumpaan vaihtoehtoon kallistun :)

Unna, kiitos myös kommentista! Valkoinen on kyllä ankea jotenkin, joten jotain "oikeaa" väriä tarviin minäkin :) Siinä mielessä olisi just jollain tavalla helpompaa tapetoida huoneiden päädyt, kun jos kyllästyy tapettiin niin olisi vähemmän tapetoitavaa muutaman vuoden päästä. Ei tarttis sit stressata jaksaako tuijotella Pip Studion tapetteja lopun elämäänsä, ne kun on kuitenkin aika hallitsevia vaikka ihania ovatkin!

Mima kirjoitti...

Kaikki tapetit on kauniita! Tulisi kyllä valinnan vaikeus! Ylimmistä keskimmäinen keltainen on kiva ja vastapainoksi tuo turkoosi näyttää hyvältä :)

Eija/Tässätalossa kirjoitti...

Kiitos Mima kommentista! On nuo kaikki tapetit kyllä aika kivoja... Onneksi tässä on vielä aikaa miettiä ja makustella :)