torstai 8. lokakuuta 2015

Violettia keittiöön!

Violetti on ollut mun lempiväri ihan pennusta saakka. Sopii syksyyn jotenkin mun mielestä :)
Ompelin kaksi verhokappaa keittiön ikkunoihin yhdestä isommasta laskosverhosta, joka ei meillä sopinut oikein mihinkään, mutta jonka joskus jostain tilasin kun halvalla sai. Sainpahan nyt edes vähän hyvitystä hutiostokselle. Kaksi pitkää, iloisen violettia räsymattoa ostin toissa kesänä kirppikseltä. Ja Pentikin violetit tuikkukipot oon saanut entiseltä työkaverilta vuosia sitten.

Mulla on muuten ollut jo pidempään valmiiksi ostettuna mustaa maalia, jolla saisi maalattua nuo hellan luukut. Mitä arvelette? Ja liesimustalla sitten tuo hellan päällinen? Toisaalta tuo harmaakin on jotenkin kiva, mutta luukuissa tuntuu olevan joitain tahroja, joita ei oikein tahdo saada poiskaan. Erottuukohan nuo kaikki hienot koukerot vai meneekö ne pilalle jos maalaa?

Syysterkuin Eija


8 kommenttia:

Mima kirjoitti...

Meillä värjättiin takan hopeiset luukut tuolla liesimustalla. (http://vileksenhovi.blogspot.fi/2015/09/kun-ei-osata-paattaa.html) Tuli kiva tummemman harmaa lopputulos. Laitoin rätillä ohuita kerroksia niin sai itse hallita kuinka tummat tulee. Nuo teidän luukut voisi olla kivat kun jättäisi kohokuviot niin että ne näkyy hopeana ja muut osat tummanharmaana liesimustalla. Eli hankaisi sitä liesimustaa pois kohokuvioiden kohdalta enemmän. Toisaalta nuo on kyllä komeat myös nuin hopeanakin :)

Merja kirjoitti...

Mikäli maalata meinaat, onhan se maali kuuman kestävää?
Mitä enemmän kerroksia metallin pinnassa on, sitä vaisummin kohokuviot nousevat esiin.
Toi on niin hienon näköinen keittiö violetin sävyisenä, että miettisin kaks kertaa liiallisen mustan lisäämisen kanssa.
Jollen väärin muista pitäis se liesimusta jotenkin kuumakäsitellä pintaan, jottei heti irtoais. Jospa vaan hienolla teräsvillalla kävisit luukut läpi, ei ois niin silmiinpistäviä ne tahrat. Liesitaso kannattaa tarkistaa alapinnaltakin karstasta vapaaksi ja sit vasta viimeistellä yläpuoli liesimustalla, kuumeneekin tasaisemmin, nyt kun lämmityskausi taas alkaa.

Mima kirjoitti...

Tuo liesimusta on tarkoitettu myös takan ja hellan luukuille (lukee purkin kyljessä) ja se tarttuu pintaan kun takkaa/uunia lämmitetään levittämisen jälkeen kun luukut lämpenee. :)

Eija/Tässätalossa kirjoitti...

Kiitos Mima ja Merja kommenteista, ilahdutti kovasti! Maali on Termal silikonimaalia ja se kestää lämpöä +400 asteen verran. Täytyy käydä kattomassa Mima sun luukkuja huomenna paremmalla ajalla, kiva kun vinkkasit :) Nuohooja muuten onneksi mun mielestä imuroi sen liesitason alapinnan aina käydessään, se on siitä joskus maininnutkin erikseen. Nyt on hyvä lämmitellä taas nuohouksen jälkeen, kelitkin kun kylmenivät ihan yllättäen, hrrrr!

Hannele Ruusukummusta kirjoitti...

Voletti on minukin yksi lempiväreistä. Ja tuo matto on upea...ja tuo puuhella..:)

Valtavirrassa kirjoitti...

Nätti puuhella teilläkin! Musta noi luukut ovat tuollaisenaan todella hienot. Itse en 'raaskisi' niitä maalata, mutta olisivat varmasti mustanakin tosi hienot. Meilläkin oli aluksi hopeanvärinen leivinuunin luukku, jonka maalasin mustaksi (ja toisinaan olen pähkäillyt jälkeenpäin, että olisikohan se sittenkin ollut alkuperäisessä värissään parempi :D). Myös tuo teidän violetti räsymatto on mieleeni ja meiltäkin löytyy juurikin keittiöstä pari violetin sävyistä räsymattoa :)

E kirjoitti...

Kaunis keittiö :) Minäkin pidän violetista, mutta en oikein ole osannut käyttää sitä missään. Tummanpunainen on minun lempivärini.

Luukkujen hopea sopii tosi nätisti violettiin, mutta kyllä se mustakin sopii.

Eija/Tässätalossa kirjoitti...

Kiitos Irmastiina, Valtavirrassa ja Elise kommenteista! Taidan vielä toistaiseksi pitää hellan luukut hopeisina, ettei tuu vaan tehtyä virhettä sen mustan kanssa.