keskiviikko 14. lokakuuta 2015

Ebba Masalinin pillike

Mun hellästi rakastama valkoinen, vanha ja iso puukaappi (näkyy mm. täällä, klik!) roudattiin alkukesästä kesäkotiin armaan puolisoni toiveesta. Siellä se palvelee nyt keltaisen kammarin liinavaatekaappina ja hyvin palveleekin. Tosin se jätti lähtiessään aukon ammoittavan meidän ruokailutilaan, johon alkoi heti kerääntyä erinäisiä rojukasoja:


Huoh. Löysin kätköistäni pienen, valkoiseksi maalaamani lipaston, jonka sijoitin nurkkaan. Itsekseen se oli nurkassa aivan liian pienen ja hennon näköinen, mutta kun se sai ylleen Ebba Masalinin maalaaman opetustaulun (pillike), muuttui nurkkaus vähän ryhdikkäämmän näköiseksi. Lipaston päälle nakkasin pari onnenapilaa (käenkaaleja siis), pari kirppiskynttilänjalkaa sekä Tommin pari viikkoa sitten kirppikseltä löytämän (ja jopa toimivan!) vanhan radion,


Tuo radio on kyllä jotenkin mainio kapistus. Alkuun vähän pudistelin päätäni, mutta nahkainen kantohihna ja puiset päädyt sekä vanhan turkoosi nahkaverhoilu vakuuttivat minutkin lopulta radion hienoudesta :DTuon opetustaulun ostin joku vuosi sitten Ninnulta, joka oli huutanut huutonetistä useamman Masalinin kerralla ja oli valmis luopumaan tuosta kyseisestä yksilöstä. Tykkäännyin siihen, varsinkin kun pillike tuo väistämättä mieleen lapsuuden kesät mökillä, jolloin imeskelimme serkun kanssa pillikkeitä ja naposteltiin ketunleipiä lähimetsän reunamilla. Mökille tuon taulun ostinkin, mutta se ei jostain syystä löytänyt siellä oikein paikkaansa, joten toin sen tänne Sointulaan. Ja tuohonhan se sointuu juuri nyt vallan mainiosti, vai mitä?

Terkuin Eija

9 kommenttia:

Hannele Ruusukummusta kirjoitti...

Hienosti lipasto tuohon sopii.

Aseman laidalla kirjoitti...

Aivan ihana tunnelma kuvassa ja tuo radio *vou*!!!

Kirsikka kirjoitti...

Ihana asetelma ja hieno lipasto.
Viihtyisän näköistä kerrassaan.

Valtavirrassa kirjoitti...

Oi oi, tuo radio on hieno! Itsekin olen yrittänyt löytää kirpparilta vanhaa kohtuuhintaista radiota; vanhoja on näkynyt useitakin, mutta yhtään kohtuuhintaista ei :D Myös tuo opetustaulu on ihana ja sievä lipasto. Ja seinällä oleva tapetti on kivan pirtsakka!

Eija/Tässätalossa kirjoitti...

Kiitokset kommenteista! Tuo meidän olo-/ruokahuone on ainoa vielä remontoimaton kohta meidän talovanhuksessa, joten tapettikaan ei ole meidän valitsema vaan ihan aidosti retro :) Radio maksoi muuten 15 euroa, ei se mun mielestä paha ole toimivasta pelistä. En oo kyllä hintoja seuraillut, että en tiedä missä hinnoissa liikkuvat.

rautatielaistalo kirjoitti...

Eksyin tänne sun blogiisi ja heti silmiin pisti tuo tapetti, ihana! Sait uuden lukijan :) Tervetuloa vastavierailulle vanhaan keltaiseen rautatieläistaloon.

Eija/Tässätalossa kirjoitti...

Kiva kun eksyit rautatieläistalo, tervetuloa tähän taloon ja näihin huoneisiin! Tuun käymään vastavierailulla jahka ennätän :)

Katjusha kirjoitti...

Kerro mikä tuo ihana tapetti on?????

Eija/Tässätalossa kirjoitti...

Enpäs valitettavasti osaa kertoa tapetista mitään, se kun on aitoa retroa ja oli siis seinässä jo kun muutimme tänne. Harmi kyllä, että tulevassa olohuonerempassa tapetti tulee vaihtumaan, mutta onneksi tuota tapettia löytyi talon kaapista vajaa rulla niin saa siitä vaikka tehdä taulun muistoksi :)