keskiviikko 10. joulukuuta 2014

Tehdastyöläisenä taas

Epäreilua kun ruotsinkielisille riittää yksi leimasinsetti jouluntoivotukseen...

Jokavuotinen joulukorttitehdas on ollut käynnissä monta päivää. Yksinkertainen kortti, mutta monta työvaihetta. Eikä vähiten sen vuoksi, että eräs pieni nimeltämainitsematon tahmatassu meinaa väkisinkin ottaa osaa askarteluun omalla ronskilla otteellaan. Ei se tietenkään ole huono juttu, mutta... No, rakeinen kuva taas aamuhämärässä. Sori. Jos osaisin, tanssisin lumisadetanssin ja toisin muutenkin valoa näihin synkkiin päiviin, mutta uskokaa mua, te ette halua nähdä mun lumisadetanssia :)

Hattaralandian Jaana paiskasi viikonloppuna haasteella ja osallistun siihen oikein mielelläni. Tässäpä siis SEITSEMÄN JOULUISTA SALAISUUTTANI:

1. Uskotko joulupukkiin tai tonttuihin?

Miten niin uskonko? Ei kai niihin erikseen tarvitse uskoa? Nehän ON. Mää oon vieraillut Joulupukin Pajalla, siellä niitä tonttuja on! Ja pukki kans! Mää oon nähny!

2. Jos vastasit ensimmäiseen kysymykseen kyllä, niin kirjoititko joulupukille?

En vielä. Tänään aiomme Poikasen kanssa kirjoittaa ja huomenna viedään se kirje sitten Aija-muorin kanssa Sirilän tontuille vanhan riihen taakse...

3. Onko kinkku joulupöydän kunkku vai selviätkö ilmankin?

Kinkku on kunkku! Ilman  sitä en selviä. Enkä selviä myöskään ilman isoveljeni tekemää tulista joulusinappia -omnomnom! Tosin sen sinapin alla söisi vaikka pahvilautasen ja hyvältä maistuisi :)

4. Noloin saamani joululahja tai lahjojen jakoon liittyvä muisto?

Ei tule kyllä mitään noloa joululahjaa mieleen, mutta lahjojen jakoon liittyvä muisto kylläkin. Tommin pikkuveli (joka on Tommia liki 20 vuotta nuorempi) pitää mua edelleen varmaan vähän tyhmänä, kun kauan aikaa sitten vietimme joulua yhdessä ja tämä pikkuveli esitti tonttua ja jakoi meille lahjat ja ilmeisesti eläydyin vähän liikaa (tai sopivasti, miten sen nyt ottaa) ja olin ihan täysillä mukana tonttujutussa. Pikkuveli oli hämmästellyt jälkikäteen, että meikäläiseen upposi ihan täysillä, kun en tunnistanut häntä sieltä tonttulakin alta ollenkaan. Jep. En vaan tajunnut :)

5. Onko jokin joululahja jäänyt käyttämättä ja kaapin perälle notkumaan?

No ihan varmasti on. Lapsuudesta on jäänyt mieleen se, kun ala-asteikäisenä toivoin palavasti joulupukilta taikurinlaatikkoa. Kun sen sitten sain lahjaksi, tympäännyin nopeasti kun en jaksanutkaan ruveta opettelemaan temppujen tekoa. Jotenkin kai luulin, että no jos sitä taikasauvaa vähän heilauttaa ja sanoo taikasanan niin ihmeitä tapahtuu. Ei tapahtunut. Kallis taikurinlaatikko lojui sitten vuosia kirjahyllymme alakaapissa. Edelleen nolottaa.

6. Milloin ja millä tavalla koristelette joulukuusen?

Tähän jo viittasinkin vähän aiemmassa postauksessa, eli meillä kuusi tuodaan sisälle aatonaattoaamuna ja koristellaan fiiliksen mukaan. Tommilla on muutama perinteinen joulukoriste (mm. kamala, vähän rikkinäinen pieni olkipukki), joka pitää AINA laittaa kuuseen. Jostain syystä se olkipukki on aikalailla kuusen alaoksalla jossain kuusen takapuolella... Joo tiedän, olen kamala ihminen. Itse tykkään kuitenkin vähän enemmän kimalteista ja blingblingistä kuin perinteisistä koristeista :)

7. Ostatko kotiisi joulukukkia, hyasintti, joulutähti vai joku muu? Mikä on joulukukkasi?

Ostan yleensä jonkun valmiin jouluistutuksen. Viime vuosina en ole enää pystynyt asumaan samassa osoitteessa hyasintin kanssa astman takia, mikä harmittaa tosi paljon, koska se on aina ollut mulle se jouluntuoja ihanan tuoksunsa kanssa. Nykyään tykkään valkoisesta amarylliksestä ja vaaleanpunaisista joulutähdistä :)


No niin. Tässä nämä seitsemän "salaisuuttani". Tästä saa haasteen napata kuka haluaa!

Ja ei kun kirjoittamaan kortteja....

Terkuin Eija

2 kommenttia:

Hyvä Mieli kirjoitti...

Mainiot vastaukset;) Osoittaa kadehtittavaa reippautta askarrella kortit itse;) Ne on parhaita.

Eija/Tässätalossa kirjoitti...

Kiitos Hyvä Mieli! Korttien askartelu on mulle eräänlaista toiminta-/väriterapiaa, siksi tykkään niitä askarrella. Tosin eilisen jälkeen oon kyllä oikeasti terapian tarpeessa, koska piti askarrella lisää kortteja ja olennainen osa askartelumateriaalia on kadonnut! APUA!