sunnuntai 7. joulukuuta 2014

Oi kuusipuu

Vierähtipä viikko taas nopeasti. Tommi lomautettiin toistaiseksi keskiviikkona ja hän lähti pariksi yöksi mökille tehtaalta irtisanotun veljeni kanssa. Ja vaikka työrintamalla kuulostaakin pahalta, niin ei se just nyt haittaa. Hyvällä mielellä täällä ollaan kaikki! Toinen toistamme tukien me kyllä pärjätään :)

Armas puolisonihan on vankkumaton perinteiden kannattaja (mitä jouluun tulee, ei juuri muuten), että meillä ollaan vuosikaudet käyty (välillä kiivastakin) keskustelua joulukuusen sisälletuomisen ajankohdasta. Tommin mielestä kuusen voi (pitkin hampain ja vähän muristen) tuoda sisälle aikaisintaan aatonaattoiltana ja koristella sitten aattoaamuna, mutta minä olen vuosien saatossa (ehkä pikkuisen nalkuttamalla) saanut sen verran löysättyä perinteitä, että muutamana vuonna kuusi on saatu sisälle JO aatonaattoaamuna ja jopa koristeltukin se on samantien. Ohhoh, hätiköityä, voisi joku todeta... No, nyt kun Poikanen on pienenpieni tonttuilija ja isänsä silmäterä, niin sain puhuttua Tommin tuomaan mökiltä pienen kuusen Poikasen joulunalusaikaa ilahduttamaan. Ja näin ajattelinkin tehdä meille uuden perinteen eli tästä lähtien Poikanen saa joka Itsenäisyyspäivä oman pikkukuusen koristeltavaksi :) Hahaahahahhahaa, voitin!!! :) Eikös olekin hyvä uusi perinne?


Poikanen sai siis eilen koristella (teini-ikäisen serkkunsa avustuksella) pienen pullokuusen jouluasuun. Ja niinhän se meni, että serkku laittoi koristeet kuuseen ja Poikanen otti ne samantien pois :) Koristeet löysin eurolla paikalliselta kirppikseltä. Itse koristelisin jollain muulla mutta no, tämähän on Poikasen kuusi. Ja onhan tuo tonttuhattuinen pingviini esimerkiksi aika söpö! Ja koristeethan voi jossain vaiheessa vaihtaa...

Että näin meillä. Mites teillä? Tuleeko kuusi sisään vasta aattona vai kuukausi ennen Joulua? Onko kuusi muovia vai aito?

Oi kuusipuu-terveisin Eija

P.s. Kivaa kun on tullut uusia lukijoita, tervetuloa kaikille tähän taloon ja näihin huoneisiin! Ilahdun kovasti kommenteista, jos joku ehtii sellaisen jättämään... :)

3 kommenttia:

Jaana/Hattaralandia kirjoitti...

Ihana pikkukuusi!
Meille tulee vain ihan pikkuruisia pöytäkuusia, jos tulee ja aito se olla pitää. Tosin olen nähnyt ihan mielettömän hienon pinkin tekokuusen, joten en sulje pois myöskään tekokuusta. :) Ja pikkukuusen voi laittaa esille jopa kuukausi ennen joulua.
Sinulle on muuten blogissani jouluinen haaste. :)

Villakaardemumma kirjoitti...

Meillä Joulukuusi laitetaan itsenäisyyspäivänä !! Juhlistamme sillä itsenäisyyttä ja samaan päivään osuvaa hääpäiväämme. On ihanaa joulustella kuusen valossa ja aamutkin tuntuvat jotenkin paremmilta kuusen tuikkeessa:)
Mistä olette muuten hankkineet tuon upean pullon? On niin kaunis!

Eija/Tässätalossa kirjoitti...

Jaana: mulla on aikaisempina vuosina ollut marraskuun lopulta joku sypressi tai vastaava aina pöydällä lievittämässä "kuusentuskaa". Pinkki tekokuusi kuulostaa -hmm- hieman muoviselta, mutta miksei oikeassa ympäristössä menisi ;) Ja kiitos haasteesta, palaan siihen ensi viikolla!

Villa Kardemumma: No teillä on ollut hyvä syy juhlistaa joulukuun alkua :) On just parasta laittaa heti aamusella valot kuuseen, se tuo kyllä kivaa tunnelmaa!Kaivoin tuon pullon esiin meidän ullakolta, jossa se on majaillut viime vuodet. Alunperin oon ostanut sen paikallisesta realisointiliikkeestä kymmenisen vuotta sitten. Harmittaa vaan kun se on tuollainen myrkynvihreä. Sellainen vedensininen, mitä näkyy aina muiden blogeissa, ois kivempi... Mutra kelpaa se nyt tuohon hommaan paremman puutteessa!