torstai 16. lokakuuta 2014

Syysunelmaa

All the leaves are brown and the sky is grey... 
Pöh, eipäs ollutkaan vaan ihanan aurinkoinen ja kaunis syyssää hemmotteli tänään meitä ulkoilijoita! Nenät olivat vähän jäässä ja poskia jo nipisteli, mutta keijunmekko kukkii saunan seinustalla vielä ihan täysillä :)Tommi on joskus ristinyt keijunmekon pippelikukaksi. En yhtään tajua miksi. Mutta mullepas tuli yllätyksenä sekin, että keijunmekko on itseasiassa monivuotinen huonekasvi eli sen voi ottaa sisälle talvehtimaan! Tämmösen keskustelun luin Marttojen sivustolta täältä (naps). Ja aika ihana idea ottaa siemeniä talteen ja lähettää Jouluna ystäville. Varmaan pitäisi toimia piakkoin asian suhteen ennen kuin pakkaset lannistavat kasvin kokonaan...

Viime talvena kaikki huonekasvit voivat meillä todella huonosti, kun niitä jouduttiin siirtelemään pois Poikasen tahmatassujen tieltä. Nyt näyttää siltä, että enää ihan kaikki asiat eivät mene suuhun asti eikä kukat ehkä kiinnosta muutenkaan niin paljon. Täytyy tuumata, josko koittaisi saada tuon keijunmekon säilymään hengissä talven yli...

Poikasesta tuli vielä mieleen, että ennen muinoin ihmettelin ihmisten kauniita pihoja, joissa pihan "harmonia" oli pilattu lasten lelu- ym. rojukasoilla. Vuosien lapsettomuuden jälkeen kaunein näky (Poikasen lisäksi tietysti) keskellä meidän pihaa on tämä:


Öh. Kuvasta käy myös ilmi, että pitäisi vissiin lähteä haravoimaan. Vaahteranlehdissä ollaan pyöritty urakalla ja kunhan haravoimaan ehditään niin talvi saa meidän puolesta tulla. Mielellään lumisena ja ihan kohtapuoliin :)

Syysterveisin Eija

6 kommenttia:

Anne kirjoitti...

Ai oikeasti keijunmekko voisi pärjätä sisällä talven yli!? Jes, tämä oli päivän paras uutinen, kiitos! Pakko yrittää, keijunmekko on ihan lempparikukka.

Eija/Tässätalossa kirjoitti...

Joo Anne, vaihdetaan sit ensi keväänä kokemuksia ja kuvia, että kummalla on ryytyneempi keijunmekko! Paitsi jos sää oot joku kukkaguru, niin sit mää oon ihan hiljaa ;)

Anne kirjoitti...

No juu en todella ole. :D Kävin äsken hakemassa keijukaisen sisälle, olis kyllä varmaan kannattanut hakea jo eilen kun oli kiva pakkanen yöllä... Mutta kahtotaan mitä tulee. :)

Eija/Tässätalossa kirjoitti...

Mää luulen että mun keijukainen on mennyttä. Sen verran vilkaisin tänään pihassa kukkia, että pelargoniat oli ainakin hyvin allapäin. Ois pitäny toimia eilen! Nyt ollaan sun talvehtimiskokeilun varassa :)

Hyvä Mieli kirjoitti...

Ohhoh, kun kukkiikin komeasti. Täälläpäin on jo jäätävät yöt tehneet tehtävänsä jo aikaa sitten. Ja hyvin keksitty tuo kukan nimi;)

Eija/Tässätalossa kirjoitti...

Hyvä Mieli, kukkiminen lakkasi kirjoitusta seuraavana yönä kun oli liki -10 astetta pakkasta. Ja kyllähän me tiedetään mitä kylmä tekee... öö... pippelikukillekin ;)