torstai 22. elokuuta 2013

Olohuoneen uusi kaunokainen

Meillä on toistaiseksi taas remonttirintamalla melkoisen hiljaista. Keittiöepisodin jälkeen ollaan molemmat oltu aika väsyneitä, johtuen toki myös Pikkuhyypiön syntymästä eikä pelkästään remppastressistä. Mutta nyt kun keittiö on kutakuinkin valmis, on ihan hirveää katsella meidän olkkaria kellastuneine tapetteineen ja karseine parkettijäljitelmämuovimattoineen. Vaan eipä auta narista, Tommi aloitti viime viikolla uudessa työpaikassa totuttua kauempana kodista, joten nyt työmatkoihin menee paljon enemmän aikaa ja mullahan on kädet täynnä hommia rakkauden hedelmämme kanssa.

Tästä olohuoneen remppaamattomuudesta johtuen emme juurikaan ole ostelleet uusia (vanhoja) huonekaluja, koska olkkarin lopullinen sisustuskaan ei ole ollut ihan ensimmäisenä mielessä. Television alla on ollut meidän vanhan lastulevykirjahyllyn alaosa avohyllyillä, mikä on meikäläisen pölynpyyhintätahdilla erittäin huono ratkaisu. Plus sitten se, että Pikkuhyypiö on alkanut etenemään lattialla kierimällä villisti ympäriinsä ja onnistui toissa viikonloppuna kierimään vahvistimen luo vääntelemään volyyminappulaa. Tästä suivaantuneena nappasin heti luurin kouraan ja löysin samantien netistä kivannäköisen vanhan lipaston, josta tuli meidän uusi telkkaritaso.


Tosin mun suunnitelmat eivät ihan toteutuneet, koska olin ajatellut että digiboxin, blueraysoittimen, vahvarit ym. tarpeelliset (!!?) ryönät saisi laittaa lipaston ovien taakse ja tietenkään ne eivät lopulta leveytensä puolesta lipaston sisään mahtuneet. Noh, sittenpä tuuppaamaan sohvapöytää nurkkaan ja kamat sen päälle, niin ovatpahan ainakin vielä muutaman hetken turvassa Pikkuhyypiön tahmaisilta tassuilta :)


Lipaston myyjä oli sitä mieltä, että pieni hionta tekisi lipastolle hyvää, mutta me emme nyt ehtineet ruveta sellaisiin hommiin ollenkaan. Tommi käsitteli lipaston venehommista ylijääneellä tiikkiöljyllä ja ihan tarpeeksi hyvältä se näyttää mun makuun. Ehkä joku päivä lipasto saa sitten arvoisensa käsittelyn hiontoineen ja muine "kasvonkohotuksineen".


Niin ja tottakai pieni lipastoprojektimme hivenen paisui eli sen johdosta siirrettiin olkkarista ruokahuoneeseen kulmakaappi, jonka tieltä piti raivata keltainen kaappi pois vintille jne. No nyt on taas hetken jotenkin avaramman oloinen kämppä! Vanha (p)yökin värinen lastulevykirjahylly ja cd-tornitkin kelpasivat ilmaiseksi jollekin nuorelle opiskelijapariskunnalle :)

Pahoittelen taas kuvien epätasalaatuisuutta. Kamera on huono ja kuvaaja vielä huonompi! Vaan lipasto on mun mielestä nätti, entäpä teidän mielestä?

Vielä kun ehtisi töllöä töllöttää -terveisin

Purppura

5 kommenttia:

Hannele Ruusukummusta kirjoitti...

Kaunis lipasto!
Vanhoissa huonekaluissa on sitä jotakin...:)

Lievestuore As. kirjoitti...

On se nätti :)
Jos pinta on osittain kiiltävä, osittain matta ja se jollain tapaa häiritsisi, niin hiekkapaperia nopeampana ensiapuna käyttäisin maalipesua. Mutta komia kaappi se on noinkin.

Ja sinut muuten mainitaan viimeisessä postauksessani ;)
http://ohdakkeita.blogspot.fi/2013/08/the-lamppu-arvonnan-voittaja.html

Jaana/Hattaralandia kirjoitti...

On kyllä kivan näköinen lipasto!
Oon itse törmännyt ihan samaan asiaan, etteivät laitteet mahdu vanhoihin kalusteisiin ja on joutunut keksimään kaikennäköisiä viritelmiä. Nykyään sitä ongelmaa ei enää ole, kun ei ole telkkariakaan. :)

Eija/Tässätalossa kirjoitti...

Kiitokset kommenteista Irmastiina, Lievestuore As. ja Jaana! Vielä kun joku osaisi neuvoa miten vastataan erikseen jokaiselle... Osaako kukaan teistä auttaa?

Suvi / Omppula kirjoitti...

On se nätti :) kommenttien alla on "vastaa"-teksti. Kun painat siitä, aukeaa tekstikenttä.