perjantai 9. elokuuta 2013

Lempipaikka-haaste

No nyt on kyllä lomailtu ja kirppistelty! Rahapussi huutelee tyhjyyttään mutta auton peräkontissa riittikin sitten tavaraa alkaen muutamasta valaisimesta päätyen tyhjiin rakosiin tungetuista kesäkurpitsoista. Enon ja tädin kasvimaalta kun riitti satoa meille asti.

Kirppisostoksia esittelen vähän myöhemmin. Nyt käyn käsiksi haasteeseen, jonka sain Hattaralandian Jaanalta. Hänelle kiitos kivasta haasteesta :) Tosin en ehtinyt "stailaamaan" eli lakanat on vähän niin ja näin ja sitä sun tätä, mutta niinhän tässä talossa ja näissä huoneissa on vähän kaikki...

Eli haasteen säännöt:
- Kerro kuvin ja sanoin, mikä on kotisi lempipaikka ja miksi
- Jaa haaste eteenpäin viidelle valitsemallesi blogille
- Muista kiittää haasteen antajaa
 ***************

Mun lempipaikka kotona on ehdottomasti ja aina vaan sänky. Sen merkitys on korostunut entisestään Pikkuhyypiön syntymän jälkeen, paitsi unen tyyssijana myös perheen yhteisenä loikoilupaikkana. Iltaisin on ihanaa lukea sängyssä kirjaa/blogeja kun meidän keskellä tuhisee uniaan pieni, kauan kaivattu ihmisentaimi. Aamusella taas sängyssä voisi makoilla vaikka kuinka kauan ja katsella kun vielä unesta lämmin Pikkuhyypiö heräilee pitkän kaavan mukaan, kääntyilee, rapsuttelee korvaa, ähisee, hamuilee tuttiaan, tarraa kiinni mun tukkaan, haukottelee, jokeltelee, hymyilee, nauraa rätkättää ja välillä pöräyttää ilmoille pienen pierun :DMuutenkin tykkään meidän makuuhuoneesta, siellä on jotenkin sellainen viipyilevä tunnelma, jos ymmärrätte mitä tarkoitan. Mutta mun taidoilla ja kameralla sitä ei todellakaan saa kuvattua! Vaikka valkoinen on seinien pääväri, se on silti lämmin koska se on sävytetty aavistuksen vaaleanpunertavaksi (olematta kuitenkaan yhtään vaaleanpunainen). Aurinko ei paista koskaan suoraan makuuhuoneeseen, koska ikkuna on talon "pimeällä puolella", vaan valo tulee huoneeseen enimmäkseen oviaukon kautta musahuoneen puolelta.

Huoneessa ei myöskään ole televisiota tai tietokonetta viemässä huomiota pois olennaisesta. Tosin älypuhelin on kyllä vähän häiritsevä elementti, mutta toisaalta on niin mukava katsella iltaisin inspiroivia blogeja puhelimella kun ei tarvitse erikseen sytytellä valoja lukemista varten. Kohta on kyllä pakko pitää lukulamppua päällä kun ei viitsi pilkkopimeässä lasta imettää ja nukuttaa! Meillä on muuten pukluliina valaisimen päällä, ettei kirkas valo ota pikkuisen silmään... Estetiikan riemuvoitto!


Sängyssä tulee joskus vaan maattua ja tuijotettua seiniä, sillä mun mielestä nuo seinien ja kattojen kulmat ovat jotenkin kiehtovia. 
Hitusen silmää häiritsee tuo meidän Porin Matti, josta kuvassa näkyy yläkulma (en oo kyllä varma onko se Porin Matti, sen tyyppinen kuitenkin). Ollaan mietitty sen maalamista jo kauan. Mutta kun tekisi mieli maalata se mustaksi ja sitten kuitenkin epäilyttää, että se saattaisi olla vähän liian raju ratkaisu. Ideoita otetaan vastaan!

Niin ja nyt tämä haaste pitäisi sitten jakaa eteenpäin viidelle blogille, mutta minen oikein uskalla ruveta ihmisiä haastamaan... Napatkoon tämän ken tahtoo.
Mutta hei, uusi lukija jälleen! Kivaa! Tervetuloa tähän taloon ja näihin huoneisiin Suvi-Tuuli Lehtinen :)


Vähäsateista viikonloppua toivotellen

Purppura

P.s. Turhaan taidan toivotella, mutta yritys hyvä kymmenen...
P.p.s. Ärsyttääkö ketään muuta se, kun huomaa itse käyttävänsä sanontoja/sananlaskuja jotka ärsyttivät suunnattomasti nuorempana kun mummo tai vanhemmat ihmiset ylipäätään niitä suustaan pulauttelivat tilanteessa kuin tilanteessa???!

7 kommenttia:

Susanna kirjoitti...

Ihastuttavia yksityiskohtia tuossa seinärakenteessa.

Olen pelännyt, että tämä haaste tulisi minulle. En nimittäin mitenkään osaisi valita lempipaikkaani.

Hannele Ruusukummusta kirjoitti...

Ihana kuvaus pikkuhyypiöstä♥♥
Tuohon P.p.s. juttuun kuule tottuu...eikä enää yhtään ärsytä..:))

Jaana/Hattaralandia kirjoitti...

Hauska huomata, miten monen lempipaikka on sänky.
Tuollaista kattoa mielellään tuijottaakin.

Lievestuore As. kirjoitti...

Vastavierailulla :)
Onko puu-uuni metallipinnalla vai? Jos minulta kysytään, niin musta toimii aina. Teillähän on myös harmaa-musta tapetti taustalla.
Maalasin meillä puuhellan mustaksi, se näyttää nyt paljon sirommalta ja pienemmältä kuin ruskeana.
Hyvin vaalea helmenharmaa olisi sitten se sellainen turvallisempi valinta :)

Eija/Tässätalossa kirjoitti...

Susanna, no kyllä se sun lempipaikka olisi kiva tietää! Voikohan näin jälkikäteen nakittaa haasteen sulle? :D

Kiitos Irmastiina, tuo just vähän pelottaa että noihin sanontoihin tottuu... Ja sitten sukulaislapset/teinit häpeävät silmät päästään kun täti vähän heittelee "hauskoja" sanontoja ilmoille!

Jaana, se että sänky on monen lempipaikka johtuu varmaan siitä kun sängyssä eletään aika monta tuntia vuorokaudessa. Ja sullahan se oikein monitoimisänky onkin :) Niin ja meidän kattoon on kyllä kiva kattoo!

Lievestuore As., kiva kun piipahdit! Joo peltipinta on meidän puu-uunissa ja jollain se on maalattava, että näyttäisi jokseenkin nätiltä. Se sun hella on muuten tosi upea mustassa värityksessään! Tuo meidän uuni vaan on jotenkin niin kookkaan oloinen, että pelkään sen hallitsevan koko huonetta jos se maalataan mustaksi. Vai "hoikentaisikohan" se musta tätäkin yksilöä? Hmm. Harmaa taas kuulostaa ehkä vähän lällyltä :) Kiitos ehdotuksista!

POMPOM kirjoitti...

Mustaaaaa! Tai aivan tumman harmaata? Tai mikse se voisi olla herrrkullinen väripilkku, soman vaaleanpunainen? ;)

Eija/Tässätalossa kirjoitti...

Kyllä mä siihen mustaan varmaan kallistun. Mutta aikaisintaan ensi kesänä...