tiistai 8. maaliskuuta 2011

Purppuran keittiössä

Purppuran keittiössä tuoksuu aina vastaleivottu pulla... tai sitten ei. Viimeksi olen pullaa leiponut yläasteella kauan, kauan sitten eikä niistä tullut hyviä, hädin tuskin syötäviä. Joten pullatehtailu jäi siihen. Hyvinä päivinä meidän keittiössä voi kyllä tuoksua suklaapiirakka :)


Tässä muutama kuva meidän keittiöstä koko komeudessaan. Veljeni ehdotti syksyllä, että ilmoita tämä sinne Kamalin keittiö -kilpailuun... Melkein närkästyin, kun olen nyt ajan kanssa jo tottunut ja vähän mieltynytkin tuohon kaappien keltaiseen sävyyn, joka siis on varmaankin sieltä 70-luvulta, veikkaisin. On se silti liian keltainen mulle. Ehkä. 


Joo on se. Ajatuksena oli alunperin, että pistetään syksyllä keittiö kokonaan uuteen kuosiin, mutta saas nyt nähdä. Eräs ystävä osti nimittäin viime viikolla vanhan rintamamiestalon, jossa on tallella alkuperäiset keittiön alakaapistot ja minä tietysti aloin heti niistä hieromaan kauppoja. Kaveri pääsee kesällä muuttamaan taloonsa, joten sinne asti on ainakin mietintäaikaa. Että uudistetaanko keittiö vai vanhennetaanko keittiö, kas siinä pulma.


Äh, kun ne kuvat mun piti laittaa eikä höpötellä joutavia. Tässä kuva viereisestä huoneesta eteisen ovelle päin:
Eli eteiseen vievä ovi on tuo oikeanpuoleinen ja vasen on sinne meidän komeroon. Ja ovet ovat kyllä luonnossa samanväriset vaikka kuvassa näyttävät ihan erilaisilta. Hmm. Koska meidän eteinen on vielä kylmä-sellainen, sijaitsee meidän naulakko toistaiseksi tuossa keittiön oikeassa nurkassa. Se tulee siitä häipymään joku päivä. Ihan varmasti.


Sitten toisesta suunnasta:
Huone on vähän hankalan mallinen, kun se on pitkulainen ja siinä on 4 oviaukkoa ja kaksi isoa ikkunaa. Puuhella vie oman tilansa tuossa vasemmassa nurkassa ja sen vieressä on sitten sähköhella ja oviaukko olohuoneeseen. Meidän ruokapöytänä on muuten tällä hetkellä meidän puutarhapöytä, joka ei syksyllä mahtunut mihinkään säilytykseen kun piharakennus on jo täynnä "tarpeellista" tavaraa eli pöytä rahdattiin keittiöön sateensuojaan :) Pinnatuoleja on tasan kaksi ja muutamaa jakkaraa siirrellään pitkin huushollia, tarpeen mukaan myös pöydän ääreen. Pitäisiköhän lähteä tuoliostoksille?


Ja mikäli huomasitte, kaappitilaa on tosi vähän eli onneksi sinne komeroon mahtuu astioita ja vähän muutakin! Toivottavasti tästä saa nyt jonkinlaisen käsityksen meidän keittiöstä. Se on siis meidän huushollin pimein huone, vaikka tuossa auringonpaisteessa se näyttääkin melko valoisalta. Matot löysin muuten viime kesänä Kodin Ykkösistä erittäin hyvillä alennuksilla varustettuna ja jotenkin ne mun mielestä sopivat meille. Vaaleankeltainen pikkukaappi alemman kuvan vasemmassa reunassa on kirppislöytö viime keväältä. Se sopi kokonsa puolesta erinomaisesti tuohon puuhellan ja oven väliin.


Ideoita, ehdotuksia ja sen semmoisia keittiön suhteen otetaan mieluusti vastaan!


Ihanaa naistenpäivän iltaa
ihanaisille naisille
toivottaa

Purppura


P.S. Liisa, olet lämpimästi tervetullut tähän taloon ja näihin huoneisiin!

11 kommenttia:

Hyvä Mieli kirjoitti...

Minäkin ottaisin vanhat keittiökaapit, jos nätit löytäisin :) Ja kyllä nuo peiliovet on kauniita ....

Liisa kirjoitti...

Kiitos paljon purppura! Meilläkin on haussa vanha talo, joten mielenkiinnolla kurkistelen teidän talovanhuksen elämään :)

Jaana/Hattaralandia kirjoitti...

Ihanan iso keittiö!

Matot ovat olleet hyvä löytö. Räsymatot luovat aina niin kodikkaan tunnelman.

Ja minä kyllä tykkään keltaisista kaapeista. :)

Katjusha kirjoitti...

Minä tykkään kovasti teidän keittiöstä! Valoisa ja avara!
Ja tykkään myös noista kaapeista ja väristä mutta jos vaihtoon menee niin vanhan puolelle kallistuisin mä! Muttei tarvis välttämättä vaihtaa, on jotenki kivat näinkin!

Eija/Tässätalossa kirjoitti...

Hyvä Mieli: Joo peiliovet on ihania! Täytyy maalata tämän talon ovetkin sitten kun sisustuksen "lopulliset" väritykset ovat valikoituneet.

Liisa: Toivottavasti löydätte mieleisen talon pian! Tulen kurkkimaan sun blogia paremmalla ajalla :)

Jaana: Keltainen on kyllä kiva väri, mutta täytyy sävyä miettiä vielä. Haluaisin ehkä vähän vaaleamman keltaisen keittiön...

Katjusha: Kiitos kehuista :) Kaapeista tuskin kaikki menevät vaihtoon, osa jää varmasti meidän keittiöön.

Anonyymi kirjoitti...

Nyt kun handlaat villasukat, niin seuraavaksi opetan sua leipomaan pullaa ;). t. Mari

Eija/Tässätalossa kirjoitti...

Mari hei, mä en todellakaan "handlaa" vielä niitä villasukkia. Tämäkin aamu alkoi purkuhommilla :( Kun hösöttää, niin ei onnistu. Ja pulla, ei, en tykkää pullasta :D

Anonyymi kirjoitti...

Just mahtava keltainen!
Ja matot sopii mehukkaasti! Tiesithän että keltainen on viisauden ja hulluuden väri, et kyl se on kuule tarkoitettu noin :D
Pus
- ia

Eija/Tässätalossa kirjoitti...

Ia, enpä tiennyt keltaisesta tuota seikkaa. Kyllä se tässä tapauksessa sitten istuu meille tuo väri hyvin :) Pusssss.

Anonyymi kirjoitti...

Hei tuotä seinän erisävymysteeriä jäin kattomaan,mut sehän on ihan oppikirjan mukainen: kylmä valo-lämmin varjo, lämmin valo- kylmä varjo. Siks ;) Iso on vaikutus kyllä, hyvin oot onnistunut saamaan kuvaan. Koulussa meinas joskus mennä aivo solmuun kun maalatessa tuohon lisättiin vielä varjon sävy valon sävyn vastavärinä, eli vaik et vaal.sininen valo-tumman oranssin harmaa varjo, keltainen valo-violetinharmaa varjo..
Joo :)
- ia

Eija/Tässätalossa kirjoitti...

Ia, ihan hepreaksi meni mulle... Mutta ihmeellistä se on silti kaikki :)