lauantai 12. helmikuuta 2011

Raukeaa viikonloppua

Huutokauppaan en ole ehtinyt, mutta pikkusen ehdittiin eilen kirppistelemään. Saldo oli tosi huono, ei tarttunut juuri muuta mukaan kuin muutama taulu/kehys. Ja sentään 3 kirpputoria koluttiin! Vai onkohan musta kehittynyt jo vähän valikoivampi kuluttaja??? Huonekalujen hinta on kyllä kirppiksillä pompsahtanut ihan mahdottomasti, jostain kämäsistä hyllyistä ja muista sen semmoisista pyydettiin ihan riistohintoja.


Etsittiin samalla pyyhekoukkuja yms. kylppäriin ja vessaan, mutta mitään ei tarttunut mukaan Kodin Terrasta eikä Kodin Ykkösistäkään. Järkytyin nimittäin myös koukkujen hinnoista: viisikymppiä ihan vaan yhdestäkin koukusta tai renkaasta. Mulla on nyt mennyt jotenkin ohi tämä hintojen nousu... Tänään katselin vielä netistä kylppäritarvikkeita, ja kun löysin mielestäni kivan hyllyn kylpyhuoneeseen oli hinta sitten 150 euroa. Yhdestä pienestä hyllystä. Nyyh. Jotenkin vaan tuntuu, että kun on saanut mieleisensä tilan aikaan, niin sitten haluaisi sinne myös mieleiset yksityiskohdat. Mutta taidan sitten kuitenkin tyytyä tusinatavaraan jostain halpamarketista, kun kylppärin "arvoa" ei kyllä nosta yksi pieni pyyhekoukku... Ei kai se voi arvoa silloin laskeakaan?




Tällainen piece of art tarttui matkaan kirppikseltä. Kehykset ovat kerrassaan herkullisen runsaat ja kaikessa rumuudessaan jo melkein hienot, joten se saa paikan yläkerran kullitetusta vessasta. Tietenkin :) Sopii ylevään tunnelmaan!


Koska ostoskierros suoritettiin eilen työpäivän päätyttyä, jäi tänään ihanasti aikaa olla vaan ja nautiskella muun muassa auringosta (sisätiloissa enimmäkseen). Nappasin ohi kulkiessani kuvan makuuhuoneen pienestä, lämmittävästä yksityiskohdasta:



Saatiin siis joululahjaksi pari lampaantaljaa sängyn viereen. Nyt on ihana upottaa aamusella varpaat lämpimään taljaan kylmän lautalattian sijaan. Lautalattia on muuten kiitettävästi pitänyt pauketta pakkasien aikaan ja raot lattiassa ovat levinneet huomattavasti viime kesästä. Toivottavasti ei kohta pudota suoraan alakertaan nukkuessamme!


Ja sitten vielä kylpyhuoneeseen:







eli nakkasin siis vanhoja pulloja kylppärin ikkunalaudalle, enkä aio sinne verhoja laittaa. Aurinko paistaa kylppäriin lähes koko päivän ajan, joten pullot tuovat kivaa sävyä mustavalkoiseen tilaan. Pulloista löytyy vihreän ja violetin eri sävyjä. Kiitos Kikille vinkistä tuikkukippojen asettelusta tuonne tilaan. Iltasella voikin sinne heittää pullojen joukkoon jonkun värikkään tuikun valoa ja lämpöä tuomaan :D


Uunissa muhii valkosipuliaurajuustokermaperunat ja possun filee. Punaviini odottaa avattuna pöydällä, joten kai se on pakko taipua ruokapöytään...


Ihanan raukeaa viikonloppua

toivottelee

Purppura

4 kommenttia:

Pääsky kirjoitti...

Pakko kommentoida, että on kyllä NIIN kauniita kuvia nämä. Kiitos !
Ja kirpparihinnat ovat minustakin pöyristyttäviä nykyään...koko idea on kohta kokenut inflaation ;(
Valoa värilasin läpi, ah, mun suosikkijuttuja :)
Ihanaa sunnuntaita !

Eija/Tässätalossa kirjoitti...

Kiitos paljon Wihtori kehuista! Sunnuntai oli ihana, toivottavasti sinullakin :)

Anonyymi kirjoitti...

Kauniita kuvia, mutta tuli yksi juttu mieleen, jonka kaverini palomies-mies on kertonut.. Vanha lasi ikkunalla voi aiheuttaa saman, kuin auringonsäde osuessaan suurennuslasiin.. palovaara..
Tiedä sitten onko totta, vai urbaani legenda..

Eija/Tässätalossa kirjoitti...

Hui kamala, jos näin on! Toisaalta, ei kai kaakeli pala kovin helposti? Meillä ikkunan vastakkaisella seinällä ei ole muuta kuin kaakelia.