sunnuntai 14. marraskuuta 2010

Dirty dancing

Terveisiä pölyn ja lian keskeltä! Vettä ei tule sisään edelleenkään, kuten otsikko löyhästi ehkä antaa ymmärtää... Remppa kuitenkin etenee hitaasti ja melko varmasti :) Yläkerran vessa on pohjamaalattu ja lattia laatoitettu ja saumattukin jopa. Minä siis jouduin pakon edessä kyseiseen saumauspuuhaan, vaikka yritinkin nurista että juuri tällaisia tilanteita silmällä pitäen olen mennyt rakastumaan raksamieheen... Ei auttanut, saumattava oli. Ja tilahan on todella pieni, joten ei siinä hommassa nyt ylenmäärin päässyt rasittumaan. Pitäisi kai olla iloinen kun mies näin osallistaa minutkin rakennusurakkaan, varsinkin kun olen kuullut naisista, jotka eivät ole saaneet osallistua kyseiseen hommaan palavasta halustaan huolimatta...


Vakaa aikomukseni oli maalata se samainen pieni kakkakomeromme Tikkurilan Taika-maalilla kullanväriseksi tänä viikonloppuna, mutta en ottanut huomioon sitä että kyseistä maalia ei ollut tarjolla kylän pienessä rautakaupassa kun perjantaina sinne suunnistin töiden jälkeen. Ei auttanut kuin lähteä sitten eilen lauantaina Jyväskylän suuntaan maalitörppöä metsästämään. Ja tarttuihan sieltä tietenkin mukaan vähän muutakin kuin se mitä lähdettiin hakemaan... Täytyy esitellä ostoksia paremmalla ajalla täällä. Pieni kirppiskierroskin ehdittiin tekemään nimittäin! No mutta, tänään olin reippaalla mielellä ja ajattelin nopeasti sutaista maalin seinään. Maalausvaatteet oli vaihdettu päälle ja tukka sitaistu peittoon erään kiinteistönvälitysfirman ihanan vihreällä tuubilla (en ikinä muista kyseisen kapistuksen nimeä...). Ei muuta kuin maalipönttö auki ja maalaamaan! Paitsi että mohairtela, jonka ostin samalla reissulla ei sopinutkaan yhteenkään telan varteen mitä tästä huushollista löytyi. Prkl. Säästin siis rahaa taas väärässä paikassa. Ajattelin, että hittoako sitä aina ostamaan uutta telan vartta ja maalikaukaloa yms. ja tässä tulos: ei maalia vessan seinässä.


Päänvaivaa on muuten aiheuttanut myös kylppärin, vessan sekä keittön hanat. Minulla taitaa olla jonkinasteinen asennevamma Oraksen hanoja kohtaan, koska ne vaan on muotoilultaan todella rumia. Löysin eräästä vuoden vanhasta sisustuslehdestä kuvan kivasta hanamallista ja nettisivukin löytyi sen perusteella, mutta vaikka ulkonäkö onkin Ratian Grana-malliston hanoissa kohdallaan, keskustelupalstojen (ja meidän Rööri-Roopen mukaan) käytettävyydessä saattaa olla toivomisen varaa. Joten joudun todennäköisesti tyytymään Orakseen. Vai onko parempia ideoita?


Reilu viikko sitten pihaamme pöllähti vajaat 10 kuutiota koivuklapeja, jotka piti sitten saman tien nakella puuliiteriin. Kipeällä selällä se otti vähän koville, mutta onneksi rakas isoveljeni riensi murusensa kanssa apuun ja saatiin halot viskottua sateensuojaan reilussa tunnissa. Puut oli muuten äärimmäisen kätevä tilata netin kautta Halkoliiteristä, ja keskelle pihaa leväytetyn halkoläjän sijasta tavarantoimittaja nosti pusseihin pakatut klapit kuorma-auton perästä suoraan liiterin ovien eteen. Kätevää, sanon minä. Nyt tulisijojamme lämmittää kuiva koivupuu entisten sekaklapien/laudanpätkien/ties minkä puuta vähäisesti muistuttavan materiaalin sijasta. Jee!


Lämpimin terveisin

Purppura

P.S. Uusi lukija, jei! Tervetuloa tähän taloon ja näihin huoneisiin Annika :)

4 kommenttia:

Hyvä Mieli kirjoitti...

Kiitos hyvistä nauruista. Meinaan tuo vaivasi vessan seinän maalausta varten. Elämä on joskus koomista (vaikkei se tietysti sillä hetkellä naurata). Mukavaa viikkoa!

Ansku kirjoitti...

Ihanan sopivia puita!! meillä on vanha autotalli ja liiteri ja tallinseinuskin täpösen täynnä kosteita eripituisia laudanpätkiä ja osa nauloineen grr...
Semmosta utelisin, kun meillä tuon kakluunin kuntoon laitto edessä, että onko sulla ihan umpinainen sivuilta tuo sisus,että lähtee aukko vaan yläilmoihin ? ja tartteeko tuonne sisälle mitään ritilää? ja miten helpoin putsata tuhkat? xD
Meillä siis ollu edellisellä omistajalla villoilla tukittu koko pömpeli sivuilta ja kaks kiveä uupuu kai sisuksesta ...sähkövastus ollu sisällä. :/

Eija/Tässätalossa kirjoitti...

Hyvä mieli: Ei naurattanut kyllä yhtään eilen, mutta toisaalta sillä turhautumisen voimalla sain mätettyä aika paljon rakennusjätettä ja muuta sellaista pois paikoista minne ne ei kuulu :) Eli ei hukkaan mennyt aika kuitenkaan. Ja nyt on vessa jo kertaalleen maalattu, huomenna vielä toinen kerros päälle!

Ansku: Anteeksi kovasti, kun en ole ehtinyt vastailemaan sun tauluhuutokauppaan, mutta tää elo on nyt vaan ollut aika hektistä. Valitettavasti se taulu ei ihan vastannut mun odotuksia, oli liian roisit kuvat mun makuun :) Sori sori sori! Ja joo noi koivuklapit on ihanan mittaisia, 33 cm eli just hyvät. Meidän pönttiksessä on muuten ihan umpinainen sisus, ylöspäin vain aukko. Eikä oo ritilää, kun sen kanssa ois hankala putsata. Tuhkien tyhjennys käy hyvin näppärästi tuhkalapiolla tuhkaämpäriin, jota säilytetään pönttiksen vieressä :) Onnea kakluunin kunnostukseen!

Ansku kirjoitti...

nooh,taulu ei mennyt kaupaksi joten pitänee yrittää myöhemmin uuestaan xD ja ohan se aika k-18 ;)