perjantai 18. kesäkuuta 2010

Enter Sandman

Vihdoin ja viimein olemme päässeet kantamaan sänkymme yläkertaan uuteen makuuhuoneeseen. Uni on maittanut hyvin viimeiset viisi yötä!

Tässä pari kuvaa lähtötilanteesta:

Muovimatto on kylläkin ehditty jo irrottaa vanhan puulattian päältä, mutta muuta ei ole vielä tehty. Koska yläkerran oviaukon paikkaa on muutettu joskus ennen muinoin, joutui puolisoni tekemään uudesta laudasta pientä paikkausta tiettyihin osiin lattiaa.
No mutta. Tässä makuuhuone vielä tyhjillään:
Kuvat ovat siis vastakkaisilta seiniltä. Väliin jää paljon tyhjää lattiatilaa, ikkuna on toisella ja takka ja oviaukko toisella puolella.Lattia maalattiin harmaalla, seinät hyvin hentoon roosaan taitetulla valkoisella ja takan taustamuuri vähän vielä voimakkaammalla roosan taitolla. Samaa roosan sävyä löytyy molemmista tapeteista. (Idea huoneen väritykseen lähti kuvassa näkyvästä pikkulampusta, jonka varjostimen löysin viime syksynä käytetyn tavaran liikkeestä. Ostin niitä kaksi ja ne maksoivat yhteensä 8 euroa. Lampunjalat löysin myöhemmin kirpputorilta, ne ovat pohjatarran mukaan Hemtexin mallistoa.) Katon alkuperäiset halltex-levyt jätettiin valmiiksi valkoiseksi kuultomaalatun kattopaneelin alle, joka iltavalaistuksessa lamppujen loisteessa tuntuu heijastavan myös pikkuisen vaaleanpunaista. Vanha puunvärinen sormipaneeli jätettiin koristamaan makuualkovin aukkoa, ja siitä tuli maalattuna mielestäni tosi kiva!
Huone on yllättävänkin iso meidän mielestä vanhaan taloon. Ainakin rintamamiestaloissa on usein paljon pienemmät makuuhuoneet. Raahasimme viime viikonloppuna sängyn sisään ja juuri muuta kalustusta huoneessa ei vielä olekaan. Tuohon pienempään alkoviin on suunnitteilla hankkia jokin kiva vanha lipasto (tai kaksi), jossa voi säilyttää alusvaatteita ja takan viereiseen syvennykseen tulee vanha iso vaatekaappi, jahka sopiva löytyy. Meidän alakerrassa saattaa olla yksi sellainen kaappi, joka tulisi kysymykseen mutta tuumataan nyt vielä ennen kuin raahataan sekin ylös. Se on nimittäin aika painava :)Laitan toiste kuvia makuuhuoneen viereisestä huoneesta, josta tulee meidän musahuone/kirjasto. Niin ja kirpputoreillakin on tullut lomapäiviä (ja rahaa) tuhlattua, eli täytyy tehdä postaus kirppislöydöistäkin...

Syreenintuoksuista viikonloppua!2 kommenttia:

KARHIN KOULU kirjoitti...

Kääks, ompa hieno lopputulos! Pahastutko jos pihistän pari ideaa...

Eija/Tässätalossa kirjoitti...

Kiitos! Ei haittaa ideoitten "pihistäminen" yhtään, itse olen poiminut idiksiä lehdistä. Yhdistelemällä saa sitten oman näköisensä. Ja me viihdytään meidän makkarissa nyt tosi hyvin :D