keskiviikko 12. toukokuuta 2010

Rappioromantiikkaa


Talon on rakentanut kylän silloinen luotsi Nestor Kemppainen. Saimme talon myyjältä (Nestorin pojan tyttäreltä) vanhoja asiapapereita, joiden mukaan tontti on vuokrattu rakentamista varten vuonna 1923 ja talo on valmistunut kaksi vuotta myöhemmin. Tontti on myöhemmin lunastettu omaksi ja se on melko pieni, vajaat 900 neliömetriä.

Talossa on vielä tällä hetkellä kaksi erillistä sisäänkäyntiä, toinen ala- ja toinen yläkertaan. Julkisivuremontin myötä (hamassa tulevaisuudessa) toinen ulko-ovi tulee häviämään ja puhkaisemme väliseinän eteisestä, jotta kulku yläkertaan helpottuu. Yläkerrassa on kaksi huonetta ja alakerrassa keittiön sekä kylpyhuoneen lisäksi kolme huonetta. Näistä kaksi tulee todennäköisesti yhdistymään suureksi olohuoneeksi. Näillä näkymin huonejaot tulevat pysymään muuten ennallaan.

Piharakennus on parisenkymmentä metriä pitkä ja sieltä löytyy muun muassa 3 puuliiteriä, huussi, pihasauna ja varastotilaa, josta yksi osa on vanha hirsiseinäinen lampola. Ihana olisikin ottaa muutama lammas kesäksi pihaan, mutta se ei kuulemma ole taajama-alueella sallittua. Mitenkähän olisi minipossu lemmikiksi?

P.S. Kuvissa talo on tyhjillään ja vanhat verhot ovat vielä ikkunoissa. Ne kyllä lähtivät heti kun me tulimme taloon...

Ei kommentteja: