tiistai 26. huhtikuuta 2016

Olohuoneen uusi ilme

Yhtäkkiä huomaan käyttäväni Instagramia lähes päivittäin kuvien postaamiseen ja blogi meinaa unohtua kokonaan :O Instan käyttöä puoltaa se, että sinne on niin helppo napsaista kuva kännykällä juuri sillä hetkellä kun huvittaa. Nyt tuntuu hirveältä vaivalta etsiä kamera, napsia kuvia, ladata ne tietokoneelle joskus kun ehtii, käsitellä kuvat jos ja kun ehtii, kirjoittaa vähän tekstiä ja ladata kuvat vielä erikseen blogiin. On se vaivalloista :) Yritän silti ryhdistäytyä täällä blogin puolella...

Meillä alkaa remppa olla jotakuinkin loppusuoralla. Tommi palasikin jo ihan oikeisiin töihin, eli viimeistelyt ts. pikkuiset maalaushommat jäävät taas mun kontolle. Pitäisi kehitellä sopiva värisävy ruokahuoneen ja vessan/kylppärin väliseen oveen, sekä pönttöuuniin. Lisäksi ainakin yksi kaappi saa uuden värihunnun ylleen jossain vaiheessa.

Tältä näyttää meidän olohuoneen puoli tällä hetkellä:



Sohva on siis petroolin värinen ja tykkään väristä kyllä kovasti. Kauhean pieneltä tuo sohva jotenkin näyttää tuolla kulmassa, mutta isompaa emme voineet hankkia, koska halusimme raahata yläkerrasta vanhan keinutuolimme takaisin alakertaan. Siinä on jotakin niin rauhoittavaa, kun keinuttelee hiljakseen kutimet kädessä kuivien koivuklapien ritistessä pönttöuunissa. Taidan kyllä olla ihan mummoutumassa, kääk!

Taulut ynnä muut puuttuvat vielä seiniltä. Täytyisi kehystyttää talosta löytynyt vanha Keiteleen kartta ja ripustaa se tuonne sohvan oikealle puolelle valkoiselle seinälle. Lisäksi on mietinnässä lampetin laittaminen tuohon sohvan taakse, että voisin paremmin siinä kutoa sukkia iltahämärissä. Ja seinäkellokin etsii vielä paikkaansa.

Mutta sitten, se pönttöuuni:


Alunperin ajattelin väriksi minttua. Se sopisi mielestäni olohuoneen punaiseen tapettiin, petrooliin sohvaan sekä ruokahuoneen keltaiseen tapettiin. Mutta oon niin rakastunut tällä hetkellä tuohon punaiseen tapettiin, että ajatuksissa olisikin maalata pönttöuuni ehkäpä purppuraksi. Tai fuksiaksi tai jotain, mikä sen mahdollisen sävyn nimi nyt sitten olisikaan. Tommi antoi muuten vapaat kädet värin valintaan, mutta vaaleanpunainen on kuulemma nyt pannassa. Blääh :)

Että mitäpäs tuumaatte?

Laitetaanpas vaikka pieni arvonta pystyyn asian tiimoilta:

jokainen, joka kommentoi tähän postaukseen ja ehdottaa jotakin väriä PERUSTELUINEEN kuun loppuun mennessä osallistuu samalla arvontaan ja voi voittaa itselleen myöhemmin paljastettavan yllätyslahjan!

En kylläkään lupaa, että maalaisin pönttöuunin voittajan ehdottamalla värillä ;)

Mukavaa, mahdollisimman vähäsateista huhtikuun viimeistä viikkoa

toivoo Eija

21 kommenttia:

Pilvi kirjoitti...

Valoisaa ja kaunista - sanalla sanoen kovin kodikasta!

Anonyymi kirjoitti...

Miksi tapetoitte vaan tuon yhden seinän? Onko huone neliön muotoinen? Onko maalattujen seinien väri sama kuin tapetissa oleva vaalea? Itse olisin niin tylsä että jättäisin uunin seinän väriseksi, mutta mintun vihreäkin olisi aika herkku!

Vintageinteriorxx kirjoitti...

Näyttää tosi ihanalta jo nyt, varmasti loput hommat tekevät vielä sen viimeisen silauksen! :)

Mima kirjoitti...

Mahtava! Tuo sohvan väri käy hyvin yksiin tapetin kanssa. Ja tuohon pönttikseen voisi käydä tuo sama sininen mikä tapetissa on :)

Syvältä.Sanna. kirjoitti...

Itse olen tylsä ja maalaisin valkoiseksi :D
Mutta jos joku muu väri pitäisi valita niin ehdottomasti minttu, täydellinen tapetin kaveriksi.

Iloinen Kulkuri kirjoitti...

Haaleanvaaleanturkoosi!

Eija/Tässätalossa kirjoitti...

Kiitos kommenteista kaikille! Tiedossa on, että uusi (vanha) muoti olisi tapetoida huoneen kaikki seinät eikä vaan yhtä tehosteseinää, mutta mun mielestä pienessä huoneessa näinkin voimakkaan värinen tapetti aiheuttaisi ainakin mulla seinien kaatumisen päälle :) Eikä tapetoimattomien seinien vaalea värikään ole sama kuin tapetissa, koska tapetin valkoinen sävy on hyvin "kirkas" ja kylmä, joten halusin hitusen pehmeämmän ja lämpimämmän valkoisen, jonka sävyn hain sopimaan lattian kaoliinin sävyyn. Eli varmaankin oon toiminut kaikkia sisustusperiaatteita vastaan, mutta nämä valinnat tuntui itselle sopivalta. Itselleenhän sitä kotiaan sisustaa :) Vaikka eihän sitä tiedä vaikka joku päivä innostuisikin tapetoimaan loputkin seinät. Tosin se vaatisi jonkunnäköisen lottovoiton, nuo tapetit kun tuppaa olemaan aika kalliita!

Susanna kirjoitti...

Upeat värit, todella hienot. Petroolinsininen sohva on tosi kaunis.

Minulla on sama ongelma kameran vaivallopisuuden kanssa. Insta ja kännykuvat on niin helppo yhdistelmä. Tosin nyt, kun ne menivät pilaamaan Instan ja sotkivat feedin, minulle on alkanut tulla vastenmielyyden tunteita sitä kohtaan. Jospa sillä olisi sitten se hyvä vaikutus, että blogit alkaisivat taas uudellen houkuttaa. :)

Eija/Tässätalossa kirjoitti...

Kiitos Susanna! Musta sohva tuntui vähän liian tylsältä vaihtoehdolta, valkoinen ei ollu ees vaihtoehto, ja harmaa oli jo niin nähty. Onneksi mieskin tykästyi tuohon petroolin sävyyn :)

Anonyymi kirjoitti...

Hei, ihanat tapetit!! Onko huhtikuun postaus viimeisin vai enkö vain löydä uudempaa? Mistä muuten tilasit nuo tapettimallit, netin kautta vai jostain kaupasta?
-mari-

Eija/Tässätalossa kirjoitti...

Moi mari, ja sori kun vastaus viipyi. Gmail ilmoitti vasta nyt kommentista :) Huhtikuun postaus on tosiaankin viimeisin, ja taidan nyt pitää kesän taukoa ja jatkaa mahdollisesti syksyllä. Sattui kuolemantapaus lähipiirissä, niin on nyt vähän motivaatio hakusessa :( Tapetit tilasin netistä, Tapettitaivaasta. Alle viikossa tulivat perille eli suht nopeasti. Hyvää kesää sinulle, Instasta löytyy pikkukuvia, jos haluat alkaa seuraamaan siellä :)

Anonyymi kirjoitti...

Minkä yllätyslahjan aiotkaan arpoa? Ikävä kuulla läheisen poismenosta, mutta täällä me jaksetaan odotella.-m

Eija/Tässätalossa kirjoitti...

Kiva anonyymi m, että vielä jaksat odottaa :) Nyt ihan hävettää kun en ole saanut aikaiseksi postata mitään. Lupaan ja vannon kautta kiven ja kannon, että ennen joulua postaan ja suoritan arvonnankin kunnialla loppuun. Ja jos sanani syön, niin mörökölli minut vieköön!

Elina kirjoitti...

Minttu olis mun suosikki. Toisi raikkautta ihanan vahvan punaisen kaveriksi.

Eija/Tässätalossa kirjoitti...

Kiitos Elina viestistä ja hyvästä perustelusta :) Palaan asiaan uuden blogipostauksen tiimoilta piakkoin.

Anonyymi kirjoitti...

Olisi kiva kuulla kuulumisia täälläkin.

Eija/Tässätalossa kirjoitti...

Niinhän siinä kävi, että sanani söin ja mörökölli minut vei (vastaus omaan ylempänä olevaan kommenttiini). Takana elämäni paskin vuosi, ero ja vakava masennus, joten ei ole ollut puhtia kirjoittaa tänne mitään. Ehkä tänä vuonna.

Anonyymi kirjoitti...

Luin sun blogin läpi (rakastuin) ja viimeisimmäksi viimeisen kommenttisi. Tsemppiä todella paljon. Toivottavasti Poikanen tuo iloa elämääsi.

Eija/Tässätalossa kirjoitti...

Kiitos anonyymi tsemppauksista, mukavaa että tykkäsit blogista. Elämä alkaa pikkuhiljaa voittaa, ja toivottavasti jaksan alkaa vielä kirjoittaa ja kuvata tännekin. Ja kyllä,Poikanen tuo mulle valtavasti iloa! Aurinkoista kevättä sinulle.

Anonyymi kirjoitti...

Sulla on aivan ihana koti! Tässä voisi olla tälle täti-ihmiselle syytä perustaa vihdoin se instatili, jotta pääsisi seuraamaan sun uudempia kuulumisia. :)

Mullantuoksuista ja kukkien kaunistamaa kesää toivotellen,
Mari (Sakkyn kurssilta) :)

Eija/Tässätalossa kirjoitti...

Kiitos kovasti Mari, Insta on hyvä paikka meille täti-ihmisille eli sinne vaan sekaan! Oikein kaunista kesää sinulle!