perjantai 9. heinäkuuta 2010

The Garden of Love :D

Juhuu, meidän uudet puutarhakalusteet saapuivat juuri pihaan! Naapurin puuseppä tekaisi meille ihan oman mallistonsa. Se sisältää suuren pöydän, kahdenistuttavan penkin sekä 4 tuolia. Ja ovat taatusti vankkaa tekoa! Puuseppä maalasi ne kertaalleen kalusteöljyllä, joka on sävytetty valkoiseksi. Täytyy vielä vetäistä vaikka tuoli kerrallaan toinen kerros öljyä päälle niin sävykin vähän syvenee ja säänkestävyys paranee.


Viikko sitten pyörähdettiin taimitarhalla, ja mukaan tarttui omenapuun taimen lisäksi pari lumipalloheisiä. Niistä tulee sitten ajan kanssa vähän näkösuojaa kadulle päin. Tosin eihän tuossa kadulla kova trafiikki ole, kun siinä ei ole läpiajoa. Ulkoilijoita ja koirankusettajia kyllä liikkuu jonkin verran, onhan tämä kerrassaan kaunis katu tallustella :)


Pihaan kasvoi kevään ja alkukesän aikana liki parimetrinen kukka"puska", jolle ei ole löytynyt nimeä. Kukinto on alussa punainen ja myöhemmin hyvin, hyvin sininen. En tavoittanut sitä oikeaa, lähes sähkönsinistä väriä valitettavasti kuvaan. Niin että jos joku sattuisi tunnistamaan kukan, niin mielelläni otan tiedon vastaan.
Puolisoni aloitti juuri kesälomansa ja meidän remontti polkee paikallaan, koska anopin remppaprojekti vie vielä aikaa. Sitten keittiön ja kylppärin kimppuun!

4 kommenttia:

Katariina kirjoitti...

Ekaa kertaa blogiasi kurkkimassa.. Todella kauniit puutarhakalusteet, aivan ihanat!

Eija/Tässätalossa kirjoitti...

Kiitos Katariina, välitän terveiset puusepälle :) Tulehan kurkkaamaan toistekin (koitan päivittää useammin kunhan syksy tulee...)! Täytyy käydä vastavierailulla kunhan ehdin paneutua asiaan.

Nimetön kirjoitti...

Kyseessä on Ruotsinraunioyrtti.

Eija/Tässätalossa kirjoitti...

Oh, suurkiitos anonyymille tiedosta! Meidän pihassa on myös rohtoraunioyrtti ja yhdistin tämän kasvin kyllä sen sukulaiseksi, mutta kun kokoeroa kasveilla on 1,5 metriä niin arvelin, ettei se ihan sama kasvi ole. Nyt sitä ollaan taas vähäsen viisaampia :)