lauantai 5. maaliskuuta 2016

Ruokahuoneen remppa Osa 1

Viime maanantai oli hyvä päivä aloittaa ruokahuoneen remppa tyhjentämällä huone tavaroista ja huonekaluista. Arvaattekin varmaan, että nyt viereiset huoneet naristelevat nurkkiaan ja pullistelevat seiniään... huoh. Mutta se on vaan nyt kestettävä. Tässä vaiheessa tulee aina mieleen ryhtyä minimalistiksi (se tunne on kuitenkin hyvin nopeasti ohimenevä)!


Huomioikaa lattian hieno värimaailma. Ostaessamme tämän talon tuossa vihreällä kohdalla oli vielä entisen omistajan sänky. Lattia oli siis maalattu siniseksi sängyn ympäriltä, maalia säästellen! Vähän nostalgiseksi muuten vetää nämä kuvat. Tuossa tyhjällä lattialla me pötkötimme Tommin kanssa patjalla makuupusseissa Uudenvuoden yönä reilut kuusi vuotta sitten, pönttöuunin jakaessa pikkuhiljaa lämpöään meille onnellisille talonomistajille... Ja nyt jo ollaan tätä huonetta remppaamassa. (Silloin siis vielä luulin, että remppa kestäisi ehkä max. vuoden, hahhhhahahahaaa!)


Lattian alta paljastui alkuperäinen, hyvässä kunnossa oleva lautalattia, niin kuin arvelimmekin. Pieni hionta ja vaalea maali päälle. Jei.


Tapettikerroksia on ollut vuosien saatossa näköjään useita. Keltaisen kukkatapetin alla on ollut ainakin kolme kerrosta erilaisia vaaleahkoja ja melko hillittyjä tapetteja. Mutta alimmainen ja alkuperäinen onkin ollut yllättäen hyvin tummansininen, liki musta tapetti.


Tämä löytö pisti hetkeksi sisustussuunnittelijan (c´est moi, kröhöm) pään sekaisin. Niin kuin se ei jo muutenkin olisi. Sekunnin sadasosan ajattelin siis laittaa huoneeseen mustan tapetin, mutta tulin onneksi nopeasti järkiini (???) ja palasin alkuperäiseen suunnitelmaan, jossa ruokahuoneen päätyseinää tulee kaunistamaan Pip Studion Flowers in the Mix Yellow.

Flowers in the Mix Yellow 313050
Kuva: verkkokauppa.seinäruusu.fi
Tommi nimittäin oli jo ehtinyt ihastua ajatukseen tästä värikkäästä herkkutapetista, joten valinta oli sitten lopulta melko helppo. Huone tulee muuten pinnoiltaan hyvin vaaleaksi, joten pieni piristysruiske sopii sinne varmaan ihan hyvin.

Hitti vai huti, kysytään?

Terkuin Eija

6 kommenttia:

Mima kirjoitti...

Voi että miten kivaa aikaa! Voin uskoa että tulee hieno! Tuo tapetti on kaunis! :)

Vintageinteriorxx kirjoitti...

Voi miten kaunis tapetti ❤️

rautatielaistalo kirjoitti...

Ei voi olla totta, miten joku voi vaan maalata sängyn ympäriltä ja säästää näin maalia! Heh, hyvät naurut tästä talon entisen omistajan piheydestä sai :D Tapetti on upea, loistava valinta! Odottelen jatkoa ja huoneen uutta ilmettä. Mukavia remppahetkiä teille!

Eija/Tässätalossa kirjoitti...

Kiitokset Mima, Vintageinteriorxx ja rautatieläistalo! Täytyy toivoa, että tapetti miellyttää vielä parin vuoden päästäkin :/ Vaikka äkkiähän sitä uuden tapetin yhdelle seinälle nykäisee ;) Tuosta lattian maalauksesta vielä sen verran, että ehkä siinä on maalari kuitenkin enemmän säästellyt selkäänsä kuin maalia, sillä sänky oli tosi painava ja hankala ainakaan itsekseen liikutella. Samoin tuolla oikealla seinällä ollut kaappi, jonka paikka on myös jäänyt maalaamatta ;)

Pilvi kirjoitti...

Niinpä niin… realismi kaiken työläyden ja ajan kulumisen suhteen kyllä tulee selväksi, kun remppaan pääsee kunnolla käsiksi. Miten kaikki voikin viedä aina kymmenkertaisesti aikaa!? Mutta, niinhän tämä hauskuus pitkittyy ja kunnostuksesta tulee elämäntapa :). Ihana tapetti, odotan lopputulostanne.

Eija/Tässätalossa kirjoitti...

Niin juuri Pilvi, hauskaahan tämä on, määkin jo odotan pääsyä seuraavalle kierrokselle! Kunhan sais tämän ekan kierroksen kunnialla päätökseen :D