sunnuntai 19. huhtikuuta 2015

(Suloiset) myrkynkeittäjät

Viikonloppuna sain lunastaa yhden osan meidän syntymäpäivälahjasta Tommin siskolle Ninnulle, kun mentiin yhdessä ekokampaajaystäväni Saaran järjestämälle keväiselle shampoonvalmistuskurssille. Ninnulla, niin kuin mullakin, on ollut jo hollin aikaa kasvava kiinnostus luonnonkosmetiikkaan sekä luomutuotteisiin niin ulkoisesti kuin sisäisestikin nautittuna. Niinpä ajattelin, että on oiva synttärilahja Ninnulle tarjota hänelle kurssi, jossa voidaan yhdessä tehtailla itsellemme DIY-shampoot erilaisista yrteistä ja eteerisistä öljyistä. Tulikin todella suloinen myrkynkeittäjä-olo kun yhdessä hämmenneltiin hämmentävän värisiä ja huumaavan tuoksuisia liemiämme uudenkuun aikoihin... B eiku Witches...
Kuvassa ovat Ninnun valmiit Kissankulman Minttu-shampoot. Minä en ehtinyt vielä etikettejä väkertämään, joten nimikin on mun shampoolle vielä antamatta. Meidän yhteisen liemen pohjaksi valittiin nokkosta ja minttua, ja minä "maustoin" oman shampooni vielä appelsiinin ja sitruunan tuoksuilla. Mulla ainesosien valintaan vaikutti jonkin verran mun siitepölyallergiat. Kun en voinut olla varma, aiheuttaako esimerkiksi koivu mulle hengitystieoireita niin jätinpä sen laittamatta liemeen. Valitsemieni sitrustuoksujen pitäisi muuten muun muassa alentaa verenpainetta, tukea painonpudotuksessa ja kohottaa mielialaa, joten luulisi niiden sopivan hyvin just mulle :) Vielä en tosin ole päässyt shampootani edes testaamaan, kun menin hiukseni pesaisemaan just ennen kurssin alkua. Tällä hetkellä pesen tämän harakanpesäni mimittäin keskimäärin kerran viikossa, joten en viitsi nyt alkaa turhaan sitä puhdistelemaan ennen kuin tukka on oikeasti likainen. Ajatus siitä, että ihminen pesee tukkansa kerran viikossa saattaa ahdistaa monia, mutta kyllä se turha kemikalisaatiokin ahdistaa :) Ja jos on valmiiksi erittäin kuiva, luonnonkihara tukka, niin siinä ei ihan heti rasvoittuminen näy eikä tunnu! Muutenkin ihmiset peseytyvät näinä päivinä ihan liikaa mun mielestä... Noh, tästä asiasta voisin jauhaa yömyöhään, mutta lähdenpä nyt juhlimaan "vaalivoittoa" tuonne pehkujen väliin. Siis ihan nukkua meinasin, jos joku ehti muuta miettiä. Hmm.

Hyvää yötä siis. Ootkos muuten sää tehnyt ihan ite shampoota? Kiinnostaako luonnonkosmetiikka muuten? Vinkkejä hyvistä tuotteista otetaan mielellään vastaan!

Terkuin Eija

3 kommenttia:

Hyvä Mieli kirjoitti...

Onpa hieno lahjaidea!! Ja varmasti voittaa omatekoinen shampoo kaupasta ostetut!!

Eija/Tässätalossa kirjoitti...

No näin minäkin sen ajattelin, ja luulen kyllä, että lahjan saaja tykkäsi. Hyvin pesi omatekoinen shampoo :)

Eija/Tässätalossa kirjoitti...

Kiitos JohaNna ja lämpimästi tervetuloa tähän taloon ja näihin huoneisiin ☺ Käväisin heti pikakurkkaamassa sun blogissa ja tuun kyllä uudestaan ajan kanssa!