keskiviikko 6. huhtikuuta 2011

Kaapin paikkaa etsimässä

Oho. Vaikka meillä onkin remppatauko menossa, ei sen pitänyt tarkoittaa etteikö tänne blogiin voisi silloin tällöin päivitellä... No nyt päivitän (ja päivittelen) vihdoin ja viimein :)


Meillä etsittiin tuossa viime viikolla ankarasti kaapin paikkaa. Puolisen vuotta sitten haimme Pohjanmaalta asti vanhan kaapin, joka  hetkellisen tilanpuutteen vuoksi nakattiin kärrystä suoraan ulkohuussiin. Tilanpuutteen vuoksi se meille myös myytiinkin, sillä 1800-luvulla rakennetun maalaistalon emäntä oli muuttamassa rivitalokaksioon ja kaappi olisi ollut hitusen liian jyhkeä pieneen asuntoon. Kyseinen emäntä on ystäväni työkaverin sisko, joten saatiin vinkki sitä kautta kaapista. Maksettiinkin siitä vaan 70 euroa (+matkat, mutta niitä ei lasketa, eihän?), joten ihan hyvä ostos mun mielestä eller hur?


Tällä hetkellä kaappi koristaa "kukkakammariamme", mutta katsotaan nyt jääkö se sinne vai kulkeutuuko se kenties johonkin muuhun huoneeseen ajan saatossa. Ihan itsekseen se ei kylläkään kulkeudu yhtään mihinkään, se ei nimittäin ole mitään lastulevyä ja korkeuttakin sillä on yli kaksi metriä. Tässäpä muutama kuva:Kaapissa on kaksi päällekkäistä pikkuovea, joten kaapin sisuksiin saa tungettua oviaukkojen sivuille piiloon hirmuisesti tavaraa :) Lukot ovissa ovat kertakaikkiaan suloiset, kuin pienet entisajan vesihanat. Ja hiirenmentävä kolokin löytyy kaapin alaosasta, joten ihan täydellinen yksilö on kyseessä, tsihih. 


Tommi asensi kaappiin uuden takalevyn kun vanha pahvi oli jo parhaat päivänsä nähnyt, mutta muuta retusointia ei olla kaapille vielä tehty. Ehkä innostun maalaamaan sen joku kaunis kesäpäivä. Toistaiseksi ajan patina saa kuitenkin näkyä. Minusta se ainakin on kaunis kolhuineen kaikkineen. Kaapin toisen oven reunasta löytyi maalaamaton kohta, jossa koreilee vuosiluku 1924, joten kaapin rakentaminen käy ajallisesti hyvin yhteen talomme rakentamisajankohdan kanssa. Jotenkin ahtaan oloisesti kaappiriepu nököttää tuolla huoneen nurkassa, mutta kyllä se varmaan paikkansa löytää viimeistään sitten kun alakerran huoneita ryhdytään remontoimaan...


Tuhlasin muuten männä viikolla vuosi sitten tuparilahjaksi saadun lahjakortin kukkakauppaan ja parin vaaleanpunaisen tulilatvan lisäksi nappasin mukaan tämän:


Kukan nimen unohdin tietysti siinä samassa kun astuin ulos kukkakaupasta. Kertokoon joku viisaampi. Kiva olisi tietää niin voisi sitten lukaista netistä vähän hoito-ohjeita!


Aurinkoista viikkoa toivoen ja toivotellen

Purppura

P.S. Onko mitään parempaa kuin purojen tekeminen aurinkoisella kevätsäällä?

10 kommenttia:

Susanna kirjoitti...

Se on kaunotar.

Hyvä Mieli kirjoitti...

Mykistyneenä ihailen kaunista kaappiasi!!! Ja tuo hinta. Huh, huh, taidamme tietää, mitä ihmiset noista maksaa :)

Jaana/Hattaralandia kirjoitti...

Aivan ihastuttava kaappi!

kassu kirjoitti...

ihana kaappi! ja toi kasvi on ehkä hernevillakko.

Katjusha kirjoitti...

Voi kun on kaunis kaappi!!! Ihana ihana!

Eija/Tässätalossa kirjoitti...

Kiitos kiitos, kiva kun tekin tykkäätte meidän kaapin rohjakkeesta :) Ja Kassu, kiitos vinkistä kasvin suhteen!

Anonyymi kirjoitti...

Meijän isäntä on iha mahottoman innokas purojen tekijä kanssa! ;D

KIKI

Eija/Tässätalossa kirjoitti...

Kiki, älä väitä että sä itse et tykkää purojen tekemisestä!?!

Katri kirjoitti...

Hei!

Kaappi on upea! Löysin muuten blogiisi, kun yritin etsiä Googlen kuvahaulla paneloitua kaappia inspiraatioksi. Meillä olisi tarkoitus makkariremontin yhteydessä rakentaa itse vastaavantyylinen kaappi, joten ajattelin kysäistä, että saanko käyttää tuota kaappikuvaasi omassa blogissani? Ilman muuta ilmoittaisin postauksessa kuvan läheteen ja linkkaisin tänne blogiisi. :)

yst.terv.
Katri
http://onnistain.blogspot.com
katri-susanna@hotmail.com

Eija/Tässätalossa kirjoitti...

Hei Katri ja tervetuloa kurkkaamaan tähän taloon ja näihin huoneisiin! Blogi on ollut tauolla jo aika pitkään, mutta ehkäpä piakkoin saan laitettua kuvia mitä ollaan puuhasteltu viime kesän ja syksyn aikana... Joka tapauksessa, voit käyttää kuvaa blogissasi. Kiitos kun kysyit :)