tiistai 22. maaliskuuta 2011

------

Ihan oikeesti, kuka syö mun aikaa??? Käsi pystyyn syyllinen! Keväällähän toki jylläävät monet tartuntataudit kun vastustuskyky on vähissä, joten olisikohan jostain tarttunut meikäläiseen pahimmanlaatuinen lorvikatarri? Vaikka taitaa se enemmän olla ehkä sisäsyntyistä kuin tarttuvaa laatua oleva sairaus... En edes otsikkoa keksinyt, kun on niin laiska olo.


No. Viikonloppu vietettiin parhaassa mahdollisessa seurassa eli Tommin pikkusiskon Ninnun ja hänen miehensä Juhan eli "meidän sähkiksen" kanssa. Käytiin huutokaupassa ja kirpputorilla (pojat pakenivat kirppiskierrosta kylläkin pilkille) ja pelattiin lautapelejä. Me huudettiin huutokaupasta kulmakaappi, tupakkapöytä, sarjapöytä ja kattolamppu, jonka Juha laittoi kondikseen ja kattoon samantien. Tässäpä tämä:
Huono kuva mutta hieno lamppu. Antiikkia pienellä a:lla, totesi meklari :) Juha arveli, että kupu on käsinpuhallettu joten toista täysin samanlaista ei taatusti tule ihan heti vastaan mikäli lasi räsähtää rikki. Valaisimen hinta nousi 22 euroon, mikä ei ole paha hinta toimivasta valon lähteestä.


Muista ostoksista kuvia tuonnempana, täytyy nimittäin ainakin tupakkapöytä kiikuttaa naapurin puusepälle entisöitäväksi. Meillä on kyllä melkoisen symbioottinen suhde siihen kaveriin...


Eilen otin kolmannen asteen yhteyden kunnan rakennustarkastajaan ja kyselin ulkovuoraukseen liittyviä seikkoja, kuten onko värillä väliä ja saako seiniin laittaa sekä pysty- että vaakalautaa. Sopersin asiani kaiketi hyvin epäselvästi, sillä tarkastaja ilmoitti tulevansa kylään ja tänään sitten jo tavattiin. Tarkastaja määräsi/suositteli (en tiedä kumpaa) laudoituksen kulkemaan joko pystyyn tai vaakaan mutta ei molempia. Kuulemma monta rintsikkaa on pistetty pilalle heittelemällä laudoitusta pitkin ja poikin. Esitin herralle Tikkurilan väriohjelmalla vaihtoehtoja ulkovuorauksen väriksi, joista tarkastaja määräsi/suositteli (en todellakaan edelleenkään tiedä kumpaa) talon uudeksi väritykseksi... 


Arvatkaa.


No kerronpa sen teille. Tarkastajan mielestä uudeksi väriksi sopisi parhaiten vaaleanpunainen. Ja meidän ykkösvaihtoehto oli sellainen merensinivihreä. Että ei ihan mennyt putkeen. Mutta toisaalta, vaaleanpunainen on sekin kiva väri joten ei kai siinä auta paljon murjottaa. Pitää vaan nyt tehdä kuistista (jota meillä ei siis vielä ole) ja tuosta ulkovuorauksesta jokin toimenpidelupa-anomus ja katsotaan sitten miten käy.


Minkä väriseksi te laittaisitte talonne, jos ihan mikä tahansa väri kävisi? Olisi mukava tietää.


Keväistä viikkoa

toivottaa Purppura


P.S. Ihan kuin tähän taloon ja näihin huoneisiin olisi tullut uusi lukija. Onko? Jos on, niin hirmuisen paljon tervetuloa!


P.P.S. Meistä tulee kummeja elokuussa. En malta odottaa :D

6 kommenttia:

Katjusha kirjoitti...

Mahtava lamppu!

Meidän tupa:
Minä pysyisin edelleen keltaisessa mikä meillä nytkin on, mutta eri sävyssä vain. Semmonen wanhanajan keltainen(punamultakelta)
Kun uusitaan meidän ulkolaudoitus niin sitä sitten!

Hyvä Mieli kirjoitti...

Kaunis pallolamppu, ottaisin itsellennikin samanmoisen mielelläni.
Punamulta on minun suosikki, tosin riippuu talon iästäkin värivaihtoehdot. Voisin ehkä maalata valkoiseksikin talon(ehkä...?)

Ninnu kirjoitti...

Sointula on mun silmissä alusta asti siintäny vaaleanpunaisena, joten rakennusmestari taitaa olla nero! :D Teistä tulee maailman parhaat kummit!! <3

Susanna kirjoitti...

Minä maalaisin asemamme taivaansiniseksi.

Onpa ikävää, että joku ulkopuolinen määrää talonne värin. Kun ostimme meidän talon, kysyin silloin kunnalta noista määräyksistä, mutta onneksi sellaisia ei täällä ole. Saadaan siis vaikka neonpinkiksi laittaa, jos haluamme...

Jaana/Hattaralandia kirjoitti...

Naurattaa tuo sinun laiskuus, kun sitä samaa löytyy edelleen minunkin kotoa, eli taitaa olla pahemman laatuinen virus liikkellä. :)

Ja minun taloni olisi vihreä, tumman vihreä, eikä mikään mintun värinen joita paljon näkee.
Vaaleanpunainen on kyllä ihan hyvä vaihtoehto.

Eija/Tässätalossa kirjoitti...

No aika hyvin on hajontaa täällä talojen lempivärityksessä :)Eikä varmaan sellaista talon väriä olekaan, joka miellyttäisi kaikkia. Kyllä se vaaleanpunainen rupeaa jo vähän miellyttämään noin niinku ajatuksena. Katotaan sit mitä museovirasto sanoo...