perjantai 23. heinäkuuta 2010

Saunottu on!

On tullut jälleen mökkeiltyä ja vähän jatsailtuakin -Keitelejazz on nimittäin parhaillaan käynnissä!


Mutta onpa tullut myös saunottua:Eli vihdoin ja viimein olemme uskaltautuneet lämmittämään meidän pihasaunan, sen ainokaisen saunan joka meillä on. Vähän jännitti, että miten käy kun saunaa ei meidän tietojemme mukaan ole lämmitetty vuosiin, mutta pienen savupöllähdyksen jälkeen kiuas lämpeni hienosti ja savukin leijaili taivaan tuuliin. Nyt sitten onkin saunottu muutama ilta ihan urakalla! Nyt kun on varmistettu, että saunaan pääsee pesulle niin päästään varmaan pian aloittamaan kylpyhuoneen remppa. Sauna remontoidaan sitten myöhemmin. Visioita sen suhteen on jo aika monta :)

Viime viikonloppuna mökkireisulla tuli pyörähdettyä Kyyjärvellä Suomenselkämessuilla. Mukaan tarttui ihan omaksi yllätykseksenikin Husqvarnan ompelukone, josta oli hyvä messutarjous. Eipähän tarvitse enää lainata anopin konetta. Harvoin on tullut kyllä ommeltua mitään, mutta jospa sitä nyt aloittaisi uuden harrastuksen... Raahattiin muuten selkä vinossa mökiltä kotiin mun mummovainaan vanha Singer, ihan vaan huoneen koristukseksi. Aika paljon on lehdissä näkynyt vuosien saatossa kuvia noista vanhoista ompelukonepöydistä, joissa kone on survaistu johonkin (tod.näk. kaatopaikalle) ja pöydän kanneksi on laitettu lasi, mutta minä pidän juuri tuosta itse ompelukoneesta ja sen muotoilusta, joten meillä tämä kone saa jäädä "rekvisiitaksi" juuri tässä alkuperäisessä muodossaan.
Samalla reissulla raahattiin kotiin myös mökillä majaa pitänyt pinnasohva, joka on aikoinaan saatu Tommin eli puolisoni serkulta. Sopii mun mielestä meidän huusholliin vallan mainiosti! Tuo mökiltämme mummon kätköistä löytynyt Marimekon kankaasta ommeltu patjansuojus on muuten ihan sieltä Unikon ensimmäiseltä kaudelta, eikä mitään uustuotantoa. Mun mielestä se on ihanan värinen, tosin haalistunut ajan kanssa, mutta silti. En muista nähneeni tätä väritystä Unikon "uuden tulemisen kaudella".Tällaista tällä erää. Pitääpä lähteä vissiin saunomaan :D


Ei kommentteja: