maanantai 19. elokuuta 2013

Lamppui, vieläkin niitä lamppui...

Oli puhe, että jos vielä pari valaisinta esittelisin... Eli tässäpä ne sitten tulevat!

Numero 1.


Ruokahuoneen katossahan roikkui aiemmin huutokaupasta huutamani pallovalaisin (näkyy täällä), mutta jotenkin tuo perinteinen keittiövalaisin uppoaa mun mielestä paremmin tuohon ruokapöydän ylle. Tämä löytyi viime kesänä (tai toissa kesänä tai jonakin kesänä) Huittisista kirppikseltä ja maksoi 14 euroa. Pallovalaisin löysi muuten tiensä yläkerran musahuoneeseen, jonne se sopii vallan mainiosti. Tosin Tommi on lyönyt siihen päänsä erinäisiä kertoja, meillä kun huoneet eivät ole kovin korkeita, Tommi taas on. Kunhan se nyt pysyisi vaan ehjänä (tai siis molemmat, sekä lamppu että Tommin pää)!

Numero 2. 
Tämä valaisin taas tarttui matkaan niin ikään viime kesänä Saarijärveltä vanhan tavaran liikkeestä nimeltä Kaiho. Ihana pieni putiikki täynnä ihania vanhoja härpäkkeitä! Lattiavalaisin on myyjän mukaan yhdistelmä kahdesta eri valaisimesta eli varjostin ei oikeasti kuulu tähän jalkaan. Mun mielestä kuitenkin jotensakin söpö veitikka! Sillä tavalla ällömakea että se on jo kiva :) Vähän kultaa ja kimallusta ei koskaan ole pahitteeksi. Tämä valaisin oli hinnaltaan kirpputorihintoja kalliimpi, mutta mielestäni vielä varsin kohtuullinen 65 euroa. Tai no en tiedä. Ehkä en enää maksaisi tuota hintaa. Silloin se oli kuitenkin saatava. Taisi olla niitä raskauden alkumaininkeja silloin...Ja sitten vielä kerta kiellon päälle eli valaisin numero 3.Kun siitä Tommin päästä oli kerran jo puhetta, niin mainittakoon että meidän yläkertaan vievän rappukäytävän valaisin meni kerran mystisesti riks raks poks -rikki. Täysin samankokoinen vastaava kupu löytyi taannoiselta Viitasaaren kirppistelyreissulta 6,5 euron hintaan. Ou jee!

Jeps. Toivottavasti ei tullut lamppuähky kellekään. Nyt aion malttaa mieleni ja olla ostamatta yhtään valaisinta koko syksynä (kunnes joku loistoyksilö osuu kohdalle). Lupaan ja vannon! Meillä muuten touhuttiin viikonloppuna yhtä sun toista ja huonekalutkin taisivat siirtyä vähän paikoiltaan siinä tohinassa. Ja älkääpäs nyt kuvitelko mitään likaista pikku päissänne, sillä ihan siivoushommista ja uudesta (=vanhasta) telkkaritasosta on nyt puhe. Seuraava postaus siitä sitten.


Tohinaterveisin

Purppura

2 kommenttia:

Hannele Ruusukummusta kirjoitti...

Ihanat valaisimet...varsinkin tuo jalkalamppu on hieno!

Eija/Tässätalossa kirjoitti...

Kiitos Irmastiina, minustakin tuo jalkalamppu on jotenkin hieno!