tiistai 18. tammikuuta 2011

Hengähdystauko

Nyt kun kylpyhuone on valmis, voidaan pitää pieni hengähdystauko. Tommi ainakin on ansainnut sen. Keskitytään nikkaroimaan siis kaikkea "pientä", ennen kuin sitten keväällä aloitetaan ulkovuorauksen uusiminen. Pitäisi vissiin ottaa piakkoin yhteyttä kunnan rakennusvirastoon, että selviäisi minkälaiset rajoitukset meidän kadulla on värityksen ja laudoituksen suunnan suhteen. Talon väriä on mietitty ja pyöritelty päissämme Tikkurilan värisuunnitteluohjelman avulla, mutta mitään ihan ehdotonta suosikkia ei ole noussut pintaan. Mikäli luvat sallivat, niin talon väri tulee kyllä muuttumaan. Tällä kadulla taloissa on paljon keltaisen eri sävyjä, vaaleita ja vaaleansinistä ja harmaata, joten niistä väreistä olisi kiva poiketa. Mutta sitä nyt ehtii vielä tuumia.


Meidän oli tarkoitus aloittaa keittiöremontti tuon kylppäriprojektin jälkeen, mutta siirrettiin se nyt suosiolla ensi loppukesään/syksyyn. On sitten mitä odottaa valmiiksi Jouluksi :D Ihan hyvin tuossa tuvassa nyt pärjää, kun se astianpesukonekin saatiin paikoilleen (jouduttiin kylläkin ostamaan uusi kone, kun entinen-paras-ystäväni sanoi sopimuksen irti). Ja jääpähän aikaa vielä tuumailla perusteellisesti tulevan keittiön kaapistoja/toimintoja/värimaailmaa yms. Alkuun olin tietysti sitä mieltä, että koko keittiö menee uusiksi, mutta jotenkin sitä on vuoden aikana silmä tottunut noihin äklönkeltaisiin vanhoihin kaappeihin ja onpa käynyt mielessä ajatus, että josko sittenkään pistettäisi kaikkea uusiksi. Ehkäpä ei. Ruokakomero ainakin jää paikoilleen, vaikka siitäkin oli tarkoitus lohkaista tilaa eteiselle. Siinä meillä on muuten sellaista pikkurempattavaa keväälle, kun laitetaan pinnat uusiksi ja uudet hyllyt. Siistiytyy sitten sekin kolonen!


No mutta. Arvatkaapa mikä tämä on?Se ei ikävä kyllä (tai ehkä onneksi) ole ovi Narniaan, vaan tuleva vaatehuoneemme. Tällä hetkellä se on enemmän tai vähemmän täynnä rojua tarpeellista tavaraa, ja raahasimme sinne juuri tuon alla olevassa kuvassa näkyvän varastohyllyn, johon viskasin meidän vhs-kasetit (siellä on kuulemma niin hyviä keikkataltiointeja, että niitä ei voi hävittää), dvd:t, kirjoja, ja tietysti tärkeimmän eli Tommin uistinpakin. Hehe. Siistiytyi kuitenkin vähän komero tuon hyllyn avulla, kun sai muutaman pahvilaatikon tyhjäksi. Tämän vinttihuoneen kun pläjäyttää maalarinvalkoisella ja heittää sisään pienen patterin sekä vaatetankoja ja hyllyjä, niin eiköhän sinne meidän kamppeista mahdu ainakin osa. Alimmassa kuvassa näkyvä pikkuikkuna on muuten peitetty toistaiseksi styroksilevyllä (joo-o, muakin ahdistaa styroksi) kun ikkuna on vain yksinkertainen. Tommi lupasi korjata tämän asian ensi kesänä ja tuplata ikkunan, saadaan sieltä sitten vähän luonnonvaloakin vaatehuoneeseen.
Että tällaisia pikkuprojekteja meillä on suunnitteilla. Sitten kun jaksetaan. Kiire ei ole. Melko ihmeellistä on muuten ollut istua parina iltana sohvalla yhtäaikaa töllöttämässä jotain aivojentyhjennysohjelmaa :kainalointi sohvan nurkassa kun on ollut harvinaista herkkua viimeisen vuoden ajan :)


Ja vielä viime viikkoiseen huutokauppa-asiaan palatakseni, lapanen nousi tämän(kin) kohdalla:
Lamppu oli jotenkin vaan niin sievä, että käsi ihan vaistomaisesti nytkähti ylöspäin. Joudun kyllä varmaankin luopumaan siitä, kun ei se meidän sisustukseen ihan istu. Ensin ajattelin maalata sen jollain muulla värillä, kun punainen ei kuulu mun lemppareihin, mutta sitten tulin järkiini: tuon lampun pitää olla juuri noin punainen kuin se on. Ehjäkin se on, ja erittäin hyvässä kunnossa ja lamppu palaa. Joten ehkä se löytää hyvän kodin joskus jostain :)

Mutta tämä sentään tuli meille huutokaupasta jäädäkseen:


eli helsinkiläisen Peltiteos Oy:n ruostumaton 1 1/2 litran kahvipannu. Ihana muoto! Toinen vanha pannu saa nyt väistyä, minä keitän jatkossa aamuteeni tällä :)

Ja nyt kainaloitsemaan sohvalle!


Mukavia talvipäiviä

toivottaa

Purppura

7 kommenttia:

Ansku kirjoitti...

juu,meilläkin oli kylymävintti jos toinenkin... avattiin seinät ja sai kivasti lisätilaa.Säilytystilasta nyt haaveilen :D ..koskaan ei oo hyvä. Nuo pikkuikkunat vielä meilläki styroxilla peitettynä.. kuulemma hyvä ratkasu niihin, jos ei tartte aukoa on listoilla kiinnittää kolminkertaset lämpölasit.(suositteli mun rakennusinsinjööri enoni) :)

Katjusha kirjoitti...

Nytkun katson näitä kuvia teidän sivukkaista tulee mieleen omat sivukkaat ja että niille pitäis jotain tehdäääää!!! Voi kun täs rintamatuvas on niin paljon kaikkee pikkupintaremppaa ettei tiedä mistä jatkais kun yhden saa valmiiksi....

Eija/Tässätalossa kirjoitti...

Joo me ei otettu vinttejä auki, parempi oli jättää tilaa säilytykselle. Kiitos Ansku ikkunavinkistä!

Katjusha, sehän se on vanhassa talossa just se pointti että projekti on elinikäinen :) Sehän ois ihan kauhistus jos talo tulisi valmiiksi...

Hyvä Mieli kirjoitti...

Komea lamppu! Löysin kirpparilta täysin samanlaisen kahvipannun tässä taannoin. Hyvät on pannukahvit siinä keittäen ;)

Eija/Tässätalossa kirjoitti...

Kiitos Hyvä Mieli, minustakin tuo lamppu on komea -ja kun kerran halavalla sai... :) Minä kun en kahvia juo, niin teepannuksi päätyi tuo mun pannu. Pitäisi opetella se pannukahvin keitto, Tommi tykkäisi siitä.

Pääsky kirjoitti...

Mukavan leppoisa blogi sulla. laitoin sen näkyviin omalle listalleni :)

Tunnelmallista viikonloppua !

Eija/Tässätalossa kirjoitti...

Wihtori, lämpimästi tervetuloa tähän taloon ja näihin huoneisiin :) Käväisin jo kurkkaamassa sun blogia, mutta tulen paremmalla ajalla kurkkaamaan enemmän... Hyvää viikonloppua sulle myös!